- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ministarka kulture: Svetu je potrebna originalnost i autorstvo „Kustendorfa“ /video/

© Sputnik / Dejan SimićEmir Kusturica i Maja Gojković uoči otvaranja 16. Kustendorfa
Emir Kusturica i Maja Gojković uoči otvaranja 16. Kustendorfa - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Ubeđena sam da svaki ministar kulture mora da dođe na Mećavnik, da oseti lepotu prirode i stvaranja i očekujem da uživam u pravoj, iskonskoj, neiskvarenoj umetnosti, kazala je ministarka kulture Maja Gojković koja je stigla u Drvengrad gde će većeras biti otvoren 16. Filmski i muzički festival „Kustendorf“.
Na pitanje kakva kultura i kakvi festivali su nam potrebni u Srbiji ona je navela da „tragamo za onim što nije komercijalno i ne nastaje sa idejom koliko ću karata prodati i koliko će ljudi to platiti, već koliko ću dugo ostati u pamćenju konzumenta“.
„Takva kultura je potrebna Srbiji, ali nije Srbija ništa specifična po tome, već je svetu potrebna originalnost i autorstvo koje ovaj festival neguje“, dodala je Gojkovićeva.
Pod sloganom „Umetnost iznad svega“ večeras će na Mećavniku biti otvoren 16. Filmski i muzički festival „Kustendorf“ koji će trajati do 29. januara.
Za Zlatno, Srebnro i Bronzano jaje nadmeće se 14 filmova autora iz 10 zemalja.
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
KULTURA
Od mrvica pravimo spoj Istoka i Zapada: Kusturica objasnio suštinu Kustendorfa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala