- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski fudbaler doživeo nezapamćenu torturu – šamari, uvrede i pretnje

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Spski fudbaler Lazar Jovanović tvrdi da je preživeo neverovatnu psihološku i fizičku torturu od predsednika kluba Makabi Bnei Rejna. Prema rečima bivšeg igrača Radničkog iz Niša, predsednik Said Basul udaljio ga je iz tima zbog fizičke nespremnosti, pretio mu je i udario nekoliko šamara, zbog čega je bio primoran da napusti zemlju.
Neverovatna priča stiže iz „svete zemlje“ gde se Lazar Jovanović proveo kao „bos po trnju“.
Iskusni 29-godišnji fudbaler koji je iz Niša stigao u Izrael, šokirao je izjavom da je prvi čovek klkuba zahtevao da ga otopuste posle samo tri odigrana kola tamošnjeg šampionata.
Razlog? Predsednik je bio nezadovoljan njegovom fizičkom spremom.
„Trener i predsednik došli su posle utakmice i pričali kako sam fizički nespreman i kako više ne računaju na mene. U redu, njihovo pravo, ne pravim problem. Donose odluku da više ne mogu da treniram sa ekipom, već sa omladincima. I to sam progutao. Ceo tim je 14. novembra dobio sedam dana slobodno, da idu svojim kućama i da budu sa svojim porodicama, samo je meni predsednik kluba poručio da ne mogu da idem. Da moram da ostanem da treniram. Besno mi je poručio da ću morati da idem da treniram u Haifi, na plaži, dva puta dnevno. A, to je sat vremena vožnje od mesta u kojem sam“, rekao je Lazar Jovanović u razgovoru za Mocart sport.
Nije nasedao na provokacije srpski fudbaler već je ostao smiren i profesionalan. Radio je šta se od njega tražilo, ali je novi problem usledio kada je predsednik odbio da mu isplati treću platu, koaj je inače kasnila, iznevši mu predlog o prekidu saradnje.
„Sve vreme je pretio, svašta poručivao. Govorio da ne dolazim na treninge, na stadion, da nemam šta tu da tražim, pa čak i na kraju da će me izbaciti iz apartmana u kojem sam bio. Došao sam na stadion, na trening kako bih se pozdravio sa saigračima jer sam u korektnim odnosima sa svima. Kada sam izašao na parking, predsednik kluba mi je krenuo u susret i ponovo svašta dobacivao. Rekao mi da uđem u automobil i da se gubim odatle. Kada sam rekao da neću, uhvatio me je za vrat i krenuo da me gura u auto. Rekao sam mu da se skloni i posle toga mi je udario takva dva šamara da nisam znao šta me je snašlo. Sve mi se okrenulo“, ispričao je za Mocart sport Jovanović i dodao:
„Bio sam u potpunom šoku. Krenuo sam sa stadiona, a on me je sve vreme pratio kolima i svašta dobacivao. Pretio je da će mi poslati neka tri čoveka, da ću videti šta će da me snađe. Da će tek sad da me j*** i tako redom“.
Jovanović je ostao smiren i pribran. Sve vreme je telefonom snimao torturu koju je proživeo, posle čega je stvar predao u ruke izraelske policije. Napustio je Izrael i zahvalio se Udruženju profesionalnih fudbalera u Izraelu.
„Bez njih mogu da kažem da bih bio mrtav, odnosno da ništa od ovoga ne bih uspeo. Angažovaće mi i advokata. Svaka im čast i hvala im na tome“, zaključio je Lazar Jovanović.
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Bivši najbolji teniser sveta Mats Vilander - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Vilander ućutkao kritičare: Smešno je optuživati Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala