- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Ukrajina nam predlaže pakt o nenapadanju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ukrajinska strana predložila Minsku da sklope pakt o nenapadanju, javlja beloruska državna agencija „Belta“.
Po njegovim rečima, Zapad nije odustao od svojih planova koji se tiču Belorusije – u Ukrajini nastavljaju da obučavaju militante i ekstremiste.
„Ne znam šta će to Ukrajincima. Sa jedne strane, mole nas da ni u kom slučaju ne uđemo u rat sa Ukrajinom, da naša vojska ne ide tamo. Predlažu da se sklopi pakt o nenapadanju. Međutim, sa druge strane pripremaju taj haos i naoružavaju militante. Poljska i Litvanija su potpuno poludele. Zašto im to treba? Nije jasno. Stoga smo prinuđeni da reagujemo oštro“, izjavio je Lukašenko na sastanku o društveno-političkoj situaciji u zemlji.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ne raspolaže podacima o ovom predlogu Kijeva.
Beloruski lider juče je saopštio da je u blizini beloruske granice „koncentrisana grupa naoružanih formacija susednih država Evropske unije i Ukrajine“ koju čini oko 23.500 ljudi od kojih je 17.200 iz Ukrajine i 3.700 iz Poljske.
Više o situaciji u Ukrajini:
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
RUSIJA
Lukašenko: Propali pokušaji da se uguše Rusija i Belorusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala