- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdini Argentinci „popili“ Cedevitu

© Foto : ABA ligaFakundo Kampaco
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpija Cedevitu u derbiju 16. kola regionalne ABA lige sa 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23).
Pred nekoliko hiljada gledalaca u „Pioniru“ blistao je argentinski tandem Vildosa - Kamapco, koji je predvodio crveno-bele do 14. pobede u sezoni.
Delovalo je da će crveno-beli rutinski da privedu kraju utakmicu jer su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 12 poena. Ali, gosti iz Ljubljane nisu odustajali, već su ih propisno namučili.
U poslednja tri i po minuta ušlo se u neizvesnu zavšrnicu jer je bilo četiri razlike za domaćina. Najpre je Vildosa pogodio, a odgovorio mu Amar Alibegović snažnim zakucavanjem.
Bilo je dosta grešaka i izgubljenih lopti na obe strane, a onda je Ognjen Dobrić pogodio trojku za pobedu. Na kraju je kvalitet izabranika trenera Duška Ivanovića došao do izražaja, pa su bodovi ostali u srpskoj prestonici.
Zvezda je ubacila 13 trojki iz 35 šuteva, a Vildosa u poslednjim sekundama prvog dela pogodio s pola terena na veliko oduševljenje simpatizera crveno-belih.
Fakundo Kampaco je bio najefikasniji sa 19 poena, dok ga je Ognjen Dobrić pratio sa 18. Filip Petrušev je dodao 13 poena, a Luka Vildosa 15.
Kod Olimpije je Jogi Ferel imao 24 poena, dok su Marko Jeremić i Džoš Adams ubacili po 16 koševa.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala