- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osveta se servira pobedom – Australijanac se podsmevao Novaku i dobio surov odgovor

© AP PhotoNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Kada je Novak Đoković prošle godine deportovan iz Australije, nije naišao na veliku podršku kolega, a među onima koji su ga osuđivali i rugali mu se bio je i Aleks De Minor. Godinu dana kasnije srpski as se vratio na Australijan open i australijskom teniseru održao čas tenisa.
Teniseri koji su tokom karijere imali prilike da igraju protiv Novaka Đokovića vrlo dobro su zapamtili lekciju da ga nikada ne treba izazivati van teniskog terena.
Međutim, taj čas propustio je Aleks De Minor koji se prošle godine javno podmsevao Novaku u trenucima kada su se njegovi sunarodnici prema srpskom asu ophodila kao da je najveći prestupnik.

„Ukoliko želiš da uđeš u zemlju, dve doze vakcine i tu si. Australijanci su prošli kroz mnogo toga zbog korone, a od igrača se očekuje da se vakcinišu i posvete tenisu“, rekao je De Minor kada su Đokovića deporotvali jer je u Australiju stigao nevakcinisan.

Srpski as dobio je medicinsko izuzeće koje mu je davalo za pravo da u zemlju uđe bez vakcine, međutim australijske vlasti imale su drugi plan i iskoristili su položaj kako bi Novaka izbacili iz zemlje.
U tom periodu De Minor se sa Džejmsom Dakvortom, takođe australijskim teniserom, uoči ATP kupa podsmevao Novaku.
„Kriterijumi su takvi, medicinski panel je nezavistan, ako je ispunio te kriterijume, treba mu omogućiti da dođe ovde“, rekao je Dakvort.
Potom je ironično dodao De Minor: „To je baš politički korektno. Da...Kao što je Džejms mudro zborio. Rekao je prave stvari“, rekao je Australijanac.
Posle godinu dana došlo je vreme da se srpski as osveti. Ali ne na primitivan način, niti rečima i podsmevanjem, već onako kako najbolje ume – pobedom.
Nije to bila obična pobeda, Novak je potpuno deklasirao Australijanca koji i da se skupe svi osvojeni gemovi u tri seta ne bi imao nijedan set jer je srpski as slavio rezultatom 6:2, 6:1, 6:2.
„Novak je verovatno bio najbliži svom najboljem tenisu, rekao bih. Ako bude na tom nivou, definitivno je momak koji će uzeti titulu. Ono što Novaka čini Novakom jeste kretanje, dubina udaraca. Danas je stalno vršio pritisak. Nisam dobijao lake poene na svom servisu. Bilo je teško od samog početka. Ni u jednom momentu nisam uspeo da mu otežam meč, da ga stavim pod pritisak. Znao sam šta mogu da očekujem. Imao sam plan, ali ponekad vaš protivnik otežava izvršavanje istog. To je on danas radio. Bio je na drugačijem nivou od mene. Na startu je bio vrlo solidan, a onda se opustio još više. Osećao sam da može da pogodi viner sa svakog dela terena. Nisam znao šta da radim“, rekao je razočarani De Minor.
Od Australijanca se očekivalo mnogo više, pogotovo zbog činjenice da je mogao da se osloni na publiku, međutim ni navijačima nije davao previše povoda da budu glasni. Ispao je Aleks De Minor jači na rečima iako ne treba zaboraviti da je sjajan igrač i jedan od najbržih na turu.
Međutim, kao što je pravda u Novakovm slučaju pobedila kada mu je ukinuta zabrana za ulazak u Australiju, tako je došlo vreme i da pobedi protivnika koji nije znao da ceni njegovu bogatu karijere obojenu 21 Grend slem titulom.
De Minor naučio je lekciju, a Novak još jednom pokazao kako kuca šampionsko srce.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Kirjos iz bolničkog kreveta gledao Novakovu rapsodiju: „Kako sam ja pobedio ovog čoveka?“
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak priznao da je želeo da razbije De Minora, pa mu zasuzile oči: Tara me pogledom razoruža
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Novak isterao „Demona“ i zakazao derbi sa Rusom u četvrtfinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala