Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nema Srba – nema problema“: Prištini odgovara samo etnički čisto Kosovo

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosova i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Kurtija i njegovo okruženje ne interesuje nemačko-francuski plan za Kosovo već samo etničko čišćenje po sistemu „nema Srba – nema problema“.
Pripadnici specijalne jedinice Rosu pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i ranili jednog.
Petnaestogodišnjeg dečaka Lazara Milutinovića pretukla su u nedelju četvorica starijih Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do. Dečak je u KBC Kosovska Mitrovica došao sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka.
Na pravoslavni Božić, 7. januara grupa Albanaca pretukla je Stefana Tomića (18) dok se vraćao sa Božićne liturgije, u selu Klokot kod Gnjilana. Badnjeg dana, 6. januara pripadnik KBS-a pucao je i ranio dečake Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) dok su nosili badnjak iz šume u selu Gotovuši u opštini Štrpce.
Na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici takozvane kosovske policije od srede ne dozvoljavaju vozilima koja su registrovana oznakama koje nose skraćenicu Kosovska Mitrovica, ulaz na Kosovo i Metohiju.

Kurtiju odgovara samo etnički čisto Kosovo

Kontinuiranim napadima na Srbe Aljbin Kurti i njegovo okruženje stvaraju atmosferu u kojoj na sve moguće načine treba provocirati Srbe kako bi se Kosovo etnički očistilo, kaže za Sputnjik bivši predsednik Privremenog Izvršnog veća za Kosovo i Metohiju Zoran Anđelković:
„I to su razni mehanizmi od ličnih karata, pasoša, pucanja u Štrpcu, napada u Klokot banji, napada na ovog mladića... To je serija provokacija koja treba da izazove uznemirenje i odlazak Srba sa Kosova“.
Bez obzira na sve učestalije napade na Srbe, Anđelković smatra da Albance ne interesuje ni nemačko-francuski, odnosno plan EU za Kosovo, već isključivo etničko čišćenje Kosova i računaju da će to „završiti na ovaj ili onaj način“.
„Pre svega je pitanje uznemiravanja i etničkog čišćenja Kosova, jer, kad nema Srba – nema problema. To je filozofija koja tamo traje 30 godina. Tamo gde nema Srba, nema problema jer je etnički čista teritorija. Kad kažem nema problema to je pod znakom navoda, naravno“, zaključio je Anđelković.
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SRBIJA
Specijalci ROSU pucali na Srbe na Kosovu i Metohiji, jedan pogođen u grudi /foto/
Pripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SRBIJA
„Kriminalci u uniformama pucali su da ubiju“: Srpska lista o napadu Rosu na Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala