Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Kriminalci u uniformama pucali su da ubiju“: Srpska lista o napadu Rosu na Srbe

© AP Photo / Marjan VuceticPripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke, u kojoj je teško ranjen Miljan Delević, je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo, saopšteno je iz Srpske liste povodom napada pripadnika Rosu na dvojicu Srba.
Srpska lista je, povodom novog napada pripadnika specijalne Rosu jedinice, podsetila na seriju napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.
„Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju“, stoji u saopštenju.
Oni napominju da se već nedeljama ukazuje na ovakvo ponašanje specijalaca Rosu jedinica.
„Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, Srpska lista mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i Metohije jer su tu nelegalno, i jer su izazvali seriju incidenata, ali svi ćute.
„Očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima ne uzimajući u obzir naša upozorenja“, napominju iz ove stranke.
Srpska lista podseća na citat američkog predsednika da kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
„Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona „Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.
Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika.
„Još jednom naglašavamo da nas dalje prisustvo ovih formacija može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima“, navode iz Srpske liste.
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SRBIJA
Specijalci ROSU pucali na Srbe na Kosovu i Metohiji, jedan pogođen u grudi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala