- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Još osam evropskih zemalja pridružilo se antiruskim sankcijama EU

© AP PhotoTanker sa naftom
Tanker sa naftom - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Osam zemalja, uključujući Ukrajinu, pridružilo se svim odlukama donetim od 14. septembra o uvođenju sankcija EU Rusiji, uključujući i gornju granicu cene nafte, navodi se u saopštenju Saveta Evropske unije.
„Zemlje-kandidati (za prijem u EU) Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina, kao i Ukrajina, zemlje evropske zone slobodne trgovine – Island, Lihtenštajn i Norveška – pridružile su se sankcijama Rusiji. One su se obavezale da svoju politiku usklade sa odlukama Saveta EU“, objašnjava se u saoštenju.
Ove zemlje dosledno podržavaju sve odluke Evropske unije o sankcijama, budući da su kandidati za ulazak u zajednicu dužni da se pridržavaju svih spoljnopolitičkih odluka EU ukoliko žele pozitivnu ocenu Evropske komisije o napretku koji su postigle na putu ka uniji.
Države evropske zone slobodne trgovine moraju da se pridržavaju svih trgovinskih ograničenja koje uvodi EU, inače mogu postati zona sivog izvoza.
Srbija ostaje jedini kandidat za EU ​​koji dosledno odbija da uvede antiruske sankcije, što izaziva jaku uzrujanost u Briselu.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SRBIJA
Vučić o sankcijama Rusiji: Moguće i pretnje; Da ih uvedemo, onda bi rekli vreme je za priznanje Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala