- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši savetnik Zelenskog: Rusija je prvih pet dana vodila pametan rat- nikoga nisu želeli da ubiju

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne vojne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Moskva je prvih nekoliko dana specijalne operacije za oslobađanje Donbasa pokušavala da izvodi, navodno, pametne akcije sa preciznim udarima, rekao je na svom Jutjub kanalu bivši savetnik šefa administracije predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

„Oni su pokušavali da vode pametan rat. Prvih pet dana su vodili pametan rat, sa izvođenjem preciznih udara. To je bila takva graciozna, munjevita, lepa specijalna operacija, u kojoj učestvuju "učtivi" ljudi koji ne nanose nikakvu štetu ni mačetu ni detetu. Likvidirali su vrlo malo ljudi. Nisu ih čak ni likvidirali, već su im predlagali da se predaju, pređu na drugu stranu. Oni nikoga nisu želeli da ubiju. Jednostavno, predajte se. Mi ćemo vas i u muzejima prikazivati, a vi ćete pisati memoare u svojim letnjikovcima“, naveo je on.

Ranije je Arestovič izjavio da Ukrajina ne može da pobedi Rusiju. Prema njegovim rečima, sada se stvara istorija kojom Kijev ne upravlja. Dodao je da se u Ukrajini pogoršava politička borba, što će dovesti do vrlo brzog poraza.
On je 17. januara istakao da je napisao ostavku. Na taj način je, prema njegovim rečima, odlučio da demonstrira primer civilizovanog ponašanja. Tada je portparol ukrajinskog predsednika Sergej Nikiforov izjavio da je kancelarija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog prihvatila njegovu ostavku sa mesta savetnika.
Ekspert sa Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zudin je u intervjuu listu „Izvestija“ istakao da je izjava Arestoviča o ostavci politički manevar, koji mu služi da proveri da li još uvek ima podršku.
Aleksej Arestovič - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
RUSIJA
Istina se u Kijevu ne oprašta: Zašto je savetnik Zelenskog podneo ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala