- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan siguran u Podgorici – „stotka“ pred večiti derbi u Evroligi

© Foto : ABA liga / SC Derbi / Filip RoganovićPartizan - Derbi
Partizan - Derbi - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u Podgorici nad ekipom SC Derbi rezultatom 100:81 u 16. kolu regionalne ABA lige, uoči večitog derbija sa Crvenom zvezdom u Evroligi narednog petka
Partizan se učvrstio na prvom mestu sa 14 pobeda i dva poraza, drugoplasirani FMP ima 12/4, a Crvena zvezda 13/1, uz dve utakmice manje.
Sa druge strane, SC Derbi je sedmoplasirani tim ABA lige sa sedam pobeda i devet poraza.
Plasman obezedio Sofascore
Velike probleme su imale obe ekipe na startu utakmice, Partizan je ritam pronašao tek posle dve izgubljene lopte Hadžibegića koje su otvorile prostor za čak tri trojke u nizu, redom su pogađali Panter, Trifunović i Papapetru za vođstvo crno-belih.
Delovalo je da gosti imaju ritam, ali je domaći sastav preko raspoloženog Slavkovića i preciznog Megija uspeo ne samo da se rezultatski vrati, već i da povede sa 23:22 na samom kraju prve deonice.
Niz grešaka crno-belih je dozvolio Derbiju da stigne do sedam poena prednosti (31:24) posle samo nekoliko minuta igre u nastavku zbog čega je trener Obradović morao da zatraži minut odmora za dodatne konsultacije.
Nikako Partizan nije mogao da obezbedi skok u odbrani, agresivni domaći igrači su pravili probleme i na obruču i u prenosu lopte što je onemogućavalo brzu tranziciju iz odbrane u napad.
Lesor je uzvratio na drugoj strani, serijom 10:0 Partizan je posle trojke Anđušića vratio vođstvo (34:31), na polovini druge četvrtine, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 51:40 u korist gostiju.
Partizan je veoma brzo stigao i do 15 poena viška, proigrao je Naneli i time je praktično rešeno pitanje pobednika, iako je do kraja meča bilo zanimljivih momenata i serija na obe strane.
Najefikasniji u taboru crno-belih bio je Danilo Anđušić sa 17 poena, od toga četiri trojke, Dante Egzum je dodao 16 uz pet asistencija, a Matijas Lesor je upisao dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova.
Dvocifreni u timu Partizana bili su još Uroš Trifunović sa 13 i Džejms Naneli sa 12 poena, a u strelce se nije upisao samo Aleksa Avramović.
Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Danilo Tasić sa 17 poena, Flečer Megi je imao 16, a Loren Džekson 12 poena.
Futbol. Liga Evropы. Trenirovka FK Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Srbija ga je odavno zaboravila – u Rusiji ga i dalje pamte: „Najbolji je u istoriji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala