Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Otac pretučenog srpskog dečaka: Nikad se ovo neće zaustaviti

© Foto : Ustupila Sputnjiku Kancelarija za KiMPretučeni Lazar Milutinović
Pretučeni Lazar Milutinović - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Otac petnaestogodišnjeg srpskog dečaka Lazara, koga su jutros u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, izjavio je da je njegov sin nakon napada modar od batina, uplašen i da jedva progovara. „Nikad se ovo neće zaustaviti“, rekao je otac Zlatko Milutinović.
On je za „Večernje novosti“ naveo da je Lazar napadnut dok je išao na posao u severnom delu Kosovske Mitrovice, pojasnivši da je radio vikendom kako bi nešto za sebe zaradio, iako je još školarac.
Prema njegovim rečima, automobil u kojem su bili Albanci pojavio se niotkuda čim je Lazar izašao iz zgrade u kojoj živi.
„Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su iz auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali“, ispričao je Zlatko Milivojević.
Kako je opisao, Lazar se potom sklonio u zgradu u blizini, za koju zna da u njoj žive Srbi, gde je potražio pomoć.
Pošto su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut, dodao je Lazarov otac.
Istakao je da ni sam nema reči za ono što se dogodilo Lazaru, koji je još dete od 15 godina i zna samo za kuću, školu i to što povremeno radi vikendom.
Lazara je otac nakon napada odveo u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde su mu konstatovane povrede glave, hematomi i podlivi ispod oka.
Posle ukazane lekarske pomoći i pregleda, Lazar je otpušten na kućno lečenje.
Pretučeni Lazar Milutinović - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SRBIJA
Pretučeni srpski dečak za Sputnjik: Imam jake bolove, plašim se za svoju bezbednost /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala