Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Blokada na Jarinju: Priština zabranila prolazak i vozilima sa KM tablicama registrovanim u novembru

© AP Photo / Marjan VuceticBlokada na Jarinju
Blokada na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Kosovska policija je na administrativnom prelazu Jarinje nastavila da zabranjuje ulazak vozilima sa KM registarskim tablicama, ako im je registracija produžena nakon sporazuma Beograda i Prištine o registarskim oznakama dogovorenim 23. novembra u Briselu, uprkos reagovanju iz EU da se produžetkom registracije ne krši sporazum.
Sa terena ima primera da policija zabranjuje ulazak na KiM i vozilima registrovanim istog dana kada je postignut dogovor.
RTS prenosi izjavu Ivana Jakšića iz Kosovske Mitrovice koji je, kako je kazao, sa noćas vraćen sa Jarinja, jer je vozilo registrovao 23. novembra.
„Bio sam sa suprugom i maloletnom ćerkom koju smo vodili kod lekara. Nisu nam dozvolili da prođemo prelaz Jarinje, rekavši da se zabrana odnosi na sva vozila sa KM tablicama, kojima je produžena registracija od 21. novembra prošle godine. Uzalud smo pokazivali izveštaj sa lekarskog pregleda“, rekao je Jakšić.
Dodao je da je za većinu vlasnika automobila sa KM tablicama ovo novi momenat odluke o zabrani, jer je prethodno saopšteno da se zabrana odnosi na vozila čija je registracija produžena u decembru.
Plakati protiv preregistracije vozila „Nema predaje, KM ostaje“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SRBIJA
Policija zaustavljala vozila sa KM tablicama na ulazu u Severnu Mitrovicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala