- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus kao furija – silovito do prilike za osvetu!

© AP PhotoKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Karen Hačanov, ruski teniser, plasirao se u četvrtfinale Australijan open posle pobede nad Jošihitom Nišiokom, japanskim teniserom, rezultatom 6:0, 6:0; 7:6.
Sjajni Karen Hačanov odigrao je meč za pamćenje protiv Nišioke i ekspresno se plasirao u četvrtfinale.
Rus je igrao bez greške, iako je meč počeo u nešto napetijem ritmu kada je uspeo u drugom gemu da iskoristi treću brejk loptu Hačanov kao da je ostao sam na terenu.
Do kraja seta nije dopustio Japancu nijedan gem, a taman kada je delovalo da ruski teniser ne može bolje usledio je spetakl!
U drugom setu Hačanov je Nišioki dopustio samo dva poena! Prvih pet gemova Rus je dobio bez izgubljenog poena. Japanac je jedina dva upisao tek u šestom gemu, ali bilo je to tek da sačuva čast jer je ruski teniser i taj set osvojio sa nulom.
Očekivani otpor Nišioka je pružio tek u trećem setu, Hačanov je stigao do brejka, ali je japanski teniser uspeo da uzvrati po prvi put na meču, a onda se igrao taj-brejk u kom je fantastični Karen iskoristio prvu meč loptu.
Daleko teži posao očekuje se da Hačanov ima u četvrtfinalu gde ga čeka neverovatni Sebastijan Korda, američki teniser, koji je eliminisao Huberta Hurkača, poljskog tenisera, posle tri i po sata borbe rezultatom 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6.
Meč pun drame i neizvesnosti u kom su se padovi smenjivali kod obojice tenisera na kraju je posle fantastičnog taj-brejka pripao Amerikancu.
Taman kada se činilo da je Korda našao ritam i poveo sa 2:1 u setovima usledio je hladan tuš od Poljaka koji mu je u četvrtom setu dopustio samo jedan gem. Međutim, Korda od početka sezone igra kao igrač kome je mesto u top deset i nije iznenađenje što je i ovaj meč uspeo da preokrene.
Pre Hurkača, Korda je napravio još veće iznenađenje kada je eliminisao Danila Medvedeva, dok je na turniru u Adelejdu u finalu na muke stavio Novaka Đokovića koji ga je teško savladao.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Jelena Ribakina – Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Senzacija u Australiji – Jelena izbacila prvu na svetu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Poznato kada Novak igra protiv Australijanca – čeka Rusa pa se bori za četvrtfinale
Aleks De Minor, Australija - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Ko stoji na putu Đokoviću? Podsmevao mu se i učestvovao u hajci na Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala