- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Istanbul odgovorio na paljenje Kurana - zapaljena zastava Švedske

© SputnikProtest u Istanbulu protiv spaljivanja Kurana u Švedskoj
Protest u Istanbulu protiv spaljivanja Kurana u Švedskoj - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Ispred Generalnog konzulata Švedske u Istanbulu održan je sinoć protest tokom kojeg su turski aktivisti demonstrativno spalili švedsku zastavu, prenosi T24.
„Nakon paljenja državne zastave Švedske, učesnici mitinga su se molili čitajući Kuran“, navodi televizija.
Protesti su nastavljeni i danas. Organizator akcije ispred ambasade Švedske u Ankari, kojoj je prisustvovalo više desetina ljudi, bila je turska omladinska fondacija (TUGVA). Učesnici skupa uzvikivali su slogane: „NATO je za vas samo san“, „Švedska – ti si odvratno lice dvoličnog Zapada“, „Kuran je neugasivo sunce“, ''Onaj koji je dođe da nas ubije, naći će svoju smrt ovde''.
Kuran, svetu knjigu islama, u subotu je spalio vođa danske krajnje desničarske političke partije ''Hard lajn'' Rasmus Paludan, koji ima i švedsko državljanstvo, preneo je Rojters. Paludan je u prošlosti organizovao niz demonstracija sa spaljivanjem islamske svete knjige. Kao odgovor na to, počeli su su protesti u Istanbulu.
Manastir RPC - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
RUSIJA
Ruska crkva stala u zaštitu Kurana: Ne može se pljuvati ono što je drugome sveto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala