- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski tužilac: Sofija nije umešana u napad na Krimski most

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaPorušeni deo Krimskog mosta
Porušeni deo Krimskog mosta - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Glavni tužilac Bugarske Ivan Gešev izjavio je da su bugarski tužioci utvrdili da zemlja nije umešana u teroristički napad na Krimski most, prenosi radio BNR.
Prema rečima Geševa, njegove kolege iz sofijskog tužilaštva utvrdile su da Bugarska „nema nikakve veze“ sa napadom. Kako je naveo, izjave o „bugarskom tragu“ su „ruski hibridni napad na evropsku zajednicu“.
Rano ujutru 8. oktobra 2022. godine na Krimskom mostu dignut je u vazduh kamion. Od eksplozije se zapalilo sedam cisterni sa gorivom železničkog voza, a dva automobilska dela mosta su se delimično urušila. Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je incident terorističkim napadom.
Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da je organizator terorističkog napada glavna uprava obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane. Kako je saopštio FSB, eksplozivna naprava bila je kamuflirana u rolnama građevinskom polietilenskom folijom na 22 palete ukupne težine skoro 22,8 tona i poslata iz luke Odesa u bugarski grad Ruse početkom avgusta. FSB je saopštila da je privedeno pet državljana Rusije i tri državljanina Ukrajine i Jermenije, koji su učestvovali u pripremi zločina.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
RUSIJA
Bugarska nakon istrage: Kamion koji je eksplodirao na Krimskom mostu nikada nije bio u našoj zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala