- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Blumberg: Nemačka plaća visoku cenu jer se odrekla ruskog gasa

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVentil u gasnoj kompresorskoj stanici
Ventil u gasnoj kompresorskoj stanici   - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Nemačka je primorana da kupuje tečni prirodni gas od Norveške i Holandije, kao i da ponovo koristi ugalj jer se odrekla ruskog gasa, piše agencija „Blumberg“.
„Spas od nestanka struje je pronašla u tečnom prirodnom gasu koji se isporučuje gasovodima iz Norveške i Holandije, ali je spas našla i u uglju“, navodi se u članku.
Ističe se da je to učinilo Berlin nezavisnijim od novih isporučilaca, ali je i trenutno rešenje problema.
Berlin se ne suočava sa nestašicom gasa samo zahvaljujući toplom vremenu, mada, Nemačkoj predstoji da reši nove probleme koji su povezani sa isporugama tečnog prirodnog gasa, jer su njegove rezerve u Norveškoj i Holandiji veoma ograničene, a ugovor koji je potpisan sa Katarom će pokrivati samo šest procenata ranijih količina gasa iz Rusije.
Zapadne zemlje su se suočile sa rastom cena energetskih resursa i porastom inflacije zbog sankcija koje su uvedene Moskvi i zbog odustajanja od ruskog gasa. Zbog rasta cena goriva, pre svega gasa, industrija u Evropi je u velikoj meri lišena konkurentnosti što je uticalo i na druge sfere ekonomije.
Maketa rezervoara za prirodni tečni gas na međunarodnom arktičkom forumu Arktik - teritorija za dijalog u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
RUSIJA
Mediji: Uprkos zabranama Nemačka i dalje kupuje ruski tečni prirodni gas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala