- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija bi trebalo da obrati pažnju – njeni sinovi rastu u tuđem dvorištu

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKopačke
Kopačke  - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Srpski fudbal u mlađim kategorijama u poslednje vreme ne beleži očekivane rezultate. Mlada reprezentacija ne može da se plasira na EURO već dva ciklusa, dok omladincima uvek zamalo promakne zapažen rezultat na velikim takmičenjima.
Ipak, talentovane dece ima, ali boli podatak da veliki broj srpskih sinova stasava daleko van granica ove zemlje. U tuđem dvorištu.
Vrlo lako biraju radije dres neke strane reprezentacije nego „Orlova“, pa tako moramo još da se „pečemo“ dok se sjajni Lazar Samardžić (Udineze) ne izjasni da li želi da zameni nemački dres za srpski.
Nemačka predstavlja i ogromnu bazu fudbalera srpskog porekla čiji su roditelji otišli u potragu za srećom, a da je izvodljivo i da svi oni to žele, lako bismo mogli da napravimo celu omladinsku reprezentaciju sa igračima iz tog područja.
Sigurno najzvučnije ime na tom spisku je defanzivac Nikola Komljenović (20). Sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Slobodana Komljenovića, i unuk čuvenog trenera Dragoslava Stepanovića, trenutno je član drugog tima Nirnberga, a stasao je u mlađim kategorijama Ajntrahta iz Frankfurta.
Momak koji je rođen u Saragosi dok mu je otac tamo igrao, ima već po dva nastupa za kadete i mlađe omladince Srbije, tako da za njega ne treba da brinemo kada se, i ako, ustali u prvom timu nekog bundesligaša jednog dana.
Treba se boriti za ove ostale, poput golmana Jovana Jovića (20) koji polako kuca na vrata prvog tima Paderborna. Momak rodom iz Gelzenkirhena sjajno brani u regionalnoj ligi gde je na 12 mečeva čak pet puta sačuvao mrežu.
Svoj put kroz nemački fudbal krči i momak egzotičnog imena Sami Jakšić (17), desni bek, koji igra za mlađe kategorije Bajera iz Leverkuzena. Defanzivac Milan Petrović (20) i zadnji vezni Luka Đurić (19) nameću se u podmlatku Hofenhajma, dok još jedan desni bek, Darko Ilić (19), igra za drugi tim Fortune iz Dizeldorfa.
Srpskog sina imamo i u moćnom Bajernu, u pitanju je vezista Aleksandar Pavlović (18), dok boje gradskog rivala Minhena 1860 brane ofanzivni vezisti Marko Živanović (19) i Miloš Cocić (19). Plejmejker Marko Mladenović (17) stasava u Ajntrahtu, dok u Kajzersluernu Srbiju možda čeka budući golgeter Marko Krasić (18).
Pored svih pobrojanih, FSS bi trebalo da obrati pažnju i na: Lazara Mirkovića (20, Karlsrue), Irfana Ćatovića (19, Kajzerslautern), Luku Gušića (18, Kajzerslautern) i Jovana Mihajlovića (18, Arminija Bilefeld).
Inter  - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Kako je Evropa pala pred arapskim parama
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Zvezda je dugo tražila takvog igrača: Nije problem špic – već desni bek
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala