- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je dugo tražila takvog igrača: Nije problem špic – već desni bek

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Ranije je u svetu fudbala bilo teško naći špica koji daje golove ili klasičnu desetku koja kreira napade, a danas je Crvena zvezda predstavila Aleksa Viga na poziciji desnog beka i istakla da je dugo tražila takvog igrača. I da je ta pozicija deficitarna.
Vigo će u narednih godinu dana igrati na pozajmici na Marakani iz argentinskog River Plejta, uz opciju da ga crveno-beli otkupe za 2,2 miliona dolara.

„Tražili smo takvog igrača, a nije lako naći desnog beka, jer je to deficitarna pozicija. Međutim, naš skauting ga je dugo pratio i želeli smo igrača takvih karakteristika. Zvezda igra ofanzivno, naši bekovi su stalno usmereni ka napred, a Aleks je igrač koji može konstantno da se ponavlja tokom utakmice. Mi smo u poslednjih nekoliko prelaznih rokova imali jasan cilj, a to je da podmladimo i ubrzamo ekipu, a Aleks se potpuno uklapa u tu viziju. Već ove jeseni, ako sve bude kako treba, igraćemo Ligu šampiona i verujem da ćemo imati igrače koji su sposobni da se u mnogim aspektima takmiče sa najboljima. Aleks je doveden zbog toga, mlad je, ulazi u najbolje godine i siguran sam da će u Crvenoj zvezdi pružiti maksimum i dosegnuti ono zbog čega je došao u klub“, poručio je Mitar Mrkela.

Aleks Vigo se predstavio zvezdaškoj javnosti i istakao koliko mu je drago što je novi igrač crveno-belih.
„Veoma sam srećan što sam došao u Zvezdu koja je veliki klub i čega sam svestan. Hvala sportskom direktoru na lepim rečima i siguran sam da ću ispuniti sve zadatke koji su postavljeni pred mene, te da ću pokazati ono najbolje zbog čega sam došao. Upoznat sam sa Zvezdinom veličinom, kao i činjenicom da klub ima ogromnu bazu navijača, a to je jedan od razloga zbog kog sam i došao, kao i da osvajam trofeje. Sebe bih opisao kao izuzetno ofanzivnog beka, ali pružam maksimum i kada je defanziva u pitanju. Fizički se dobro osećam, spreman sam da igram, tako da sam na raspolaganju stručnom štabu“, rekao je Vigo.
Povodom ovog potpisa konsultovao se sa Luisom Ibanjezom, bivšim fudbalerom Crvene zvezde.
„Pre dolaska u Zvezdu, razgovarao sam sa Ibanjezom koji mi je rekao najbolje stvari o klubu, tako da je svakako uticao na to da dođem. Sada sam ovde, veoma sam srećan zbog toga i nadam se da ću ostati u klubu dugi niz godina. I pre nego što se znalo da prelazim u Zvezdu, dobio sam mnogo poruka od navijača na društvenim mrežama koji su mi želeli dobrodošlicu i pružali podršku. Presrećan sam što ću imati priliku da im se predstavim“, zaključio je Vigo.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Renesansa Srbina u Firenci nije uspela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala