- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Renesansa Srbina u Firenci nije uspela

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Luka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Luka Jović i Fiorentina na prvu loptu delovalo je kao dobitna kombinacija posle bekstva Srbina iz Reala gde je bio u zatočešništvu, ali izgleda da je puklo. Tako bar piše italijanski list „Corriere Fiorentina“, koji je izašao s tekstom kako je napadač zatražio da napusti „Artemio Franki“.
Nastavljaju se „muke po Luki“. Traju... Nikako da fudbalski vaskrsne i da se „vrati u život“ i u onu prepoznatljivu formu kada je nemilosrno iz vikenda u vikend u dresu Ajntraht terorisao protivničke odbrane i golove.
Tri godine u kraljevskom klubu uticale su na to da Srbinu sroza samopouzdanje, usledila je kratkoročna pozajmica u Ajntraht gde je na 18 utakmica postigao četiri gola, od čega tri u prva dva meča, ali se onda agonija golgeterskog posta iz Madrida prenela i na Frankfurt.
Doneo je tešku odluku da napusti Real, gde nije dočekao pravu priliku od trenera Karla Ančelotija, mada za to i sam snosi veliku krivicu, i činilo se da je Firenca idealna destinacija za renesansu.
Stigao je bivši napadač Crvene zvezde kao najzvučnije pojačanje u letenjem prelaznom roku i nakon što je ušao u formu počeo je da dobija priliku, ali su izostali golovi.
Na 16 utakmica u Seriji A za „ljubičaste“ nekadašnja srpska gol-mašina postigla je samo tri gola i nije se izborila za status standardnog prvotimca. Kuame, Kabral, Sotil, Jović se uglavnom rotiraju, a čak i kada Luka dobije priliku da bude starter mreže se ne tresu, kao što je to bio slučaj u Ajntraht Frankfurtu.
Sve to uslovilo je da obe strane ne budu zadovoljne, pa je Jović navodno, zatražio od svog agenta Falija Ramadanija da mu pronađe novi klub u kojem bi još jednom dobio priliku da pokuša da se vrati na veliku scenu.
Podsetimo, ni kada je reprezentacija Srbije u pitanju, Luka Jović nije među 11 kod Dragana Stojkovića Piksija, jer prrednost imaju najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima – Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.
Mala je verovatnoća da će poznati menadžer uspeti da „izboksuje“ transfer do kraja zimske pijace koja je na snazi još desetak dana. „Kočnica“ za realizaciju čitave priče jeste visoka plata koju Jović ima, kao i 50 odsto na ime obeštećenja što se klub iz Firence obavezao da ide Real Madridu u slučaju transfera.
Potvrda za to da „ljubičasti“ već rade tome da pronađu zamenu „uspavanom“ Srbinu ogleda se u činjenici da se raspituju za usluge Beta iz Udinezea, kao i Marka Arnautovića iz Bolonje.
Marko Lazetić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SPORT
Posle propale albanske podvale, srpski biser rekao „ne“ legendi
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Italijani odali počast Mihajloviću – prisustvovala i Sinišina porodica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala