- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Ovo je novi Otadžbinski rat“: Medvedev o ratu Rusije protiv Ukrajine i Zapada

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je sukob Moskve protiv Ukrajine i Zapada novim Otadžbinskim ratom i istakao da će Rusija pobediti u njemu, kao što je to bilo i 1812. i 1945. godine.
Prethodno je Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj u jednom njegovom govoru izjavio da je Rusija navikla da se bori do kraja i podsetio na njene pobede nad Napoleonom i Hitlerom i pozvao na naoružavanje Ukrajine.

„Bravo za Borelja sa njegovim beživotnim licem. Podsetio je da naša zemlja pobedila Napoleona i Hitlera. Vidite, on je sam utvrdio ovu analogiju. U skladu sa tim, ukrajinski nacisti i Zapadna Evropa su direktni naslednici onih koji su ratovali protiv Rusije. I, čini se da je rat protiv njih postao novi Otadžbinski rat. Pobedićemo. Kao što smo 1812. i 1945. godine“, napisao je Medvedev na njegovom telegram kanalu.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije izjavio da „kao što je Napoleon mobilisao skoro celu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio, stavio pod oružje većinu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, Sjedinjene Američke Države organizovale su koaliciju skoro svih Evropljana, članica i ne samo članica NATO-a, članica EU, a preko Ukrajine posredno ratuju protiv Rusije sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja’“.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
RUSIJA
Nema povratka na staro! Dve jake poruke Lavrova i jedna reč koju svet treba da čuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala