- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak priznao posle pobede: Do kraja nisam znao da li ću moći

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković – Enco Kuako
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković odigrao je svoj najduži meč ove godine, gde je posle tri sata i sedam minuta eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova 7:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u osminu finala Australijan opena. Posle velike pobede srpski as je razgovarao sa Jelenom Dokić i otkrio da do samog kraja zbog povrede nije znao da li će moći da trijumfuje.
Novak Đoković je uprkos bolu i povredi zadnje lože uspeo da u tri seta eliminiše Grigora Dimitrova koji nije znao da iskoristi ranjivost srpskog asa.
Posle velike pobede Novaka je čekao emotivan susret jer je na teren izašla Jelena Dokić, bivša teniserka, kako bi uzela izjavu od srpskog tenisera.
Posle emotivnog susreta usledio je razgovor o meču, a Novak je priznao da do samog kraja nije znao da li će uspeti da pobedi.
„Rani brejk je bio bitan za mene jer nisam siguran kako ću se osećati, mnogo poštujem Grigora, dugo se znamo, on mi je jedan od najvećih prijatelja, on je toliko dobar sportista, mislio sam da će dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobedim. To je velika borba“, rekao je Đoković.
Na pitanje o tome šta misli o borbi protiv mlađe generacije tenisera, Novak se nasmejao jer sebe i dalje svrstava u tu grupu.
„Kako to misliš proti mladih? Pa, 35 je novih 25. Pogledajte Rafu i Endija igramo na visokom nivou i ja to želim, svaka sezona se računa kada uđete u poslednju četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir, bio sam srećan da radim ono što volim. Dvadeset godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji“, istakao je Đoković.
Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Aleks De Minor, koji će kao australijski teniser bez sumnje imati daleko veću podršku publike.
„Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas“, zaključio je Đoković.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Novak je „ranjena zver“ - lako izbacio Dimitrova za 15. osminu finala u Melburnu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Opet briga, opet problemi sa povredom i medicinski tajm-aut
Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SPORT
Ako Novak pobedi, tek će ga čekati zvižduci – Rus i Rune zakazali spektakl
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala