- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Od dolaska Ilona Maska, Tviter izgubio 80 odsto zaposlenih

© AP Photo / Michael DwyerTviter
Tviter - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
U kompaniji Tviter je prelaskom pod kontrolu Ilona Maska broj zaposlenih smanjen za 80 odsto i sada tamo radi oko 1,3 hiljade ljudi, prenosi TV Si-En-Bi-Si, pozivajući se na interna dokumenta.
Redukovanom broju zaposlenih je teško da održava rad društvene mreže i dodaje joj nove fukncije, zato je Mask, prema saopštenju, odlučio da pozove u pomoć zaposlenima u Tviteru 130 stručnjaka iz drugih svojih kompanija, uključujući „Tesla“, „Spejs iks“, „Boring Ko“.
Pored toga, još 1,4 hiljade ljudi zaposleno je u kompaniji i dobija platu, dok istovremeno ne radi.
U Tviteru je ostalo manje od 550 inženjera, za 20 službenika je smanjen „tim za poverenje i bezbednost“, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.
Pre nego što je Mask preuzeo Tviter, u kompaniji je radilo 7,5 hiljada ljudi.
Istovremeno, Mask je u petak najavio novu funkciju društvene mreže: u najskorijim mesecima ona će prevoditi na engleski jezik i preporučivati za pregled objave „drugih zemalja i kultura“.
Vlasnik i izvršni direktor Tvitera Ilon Mask pokrenuo je ranije anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mesta izvršnog direktora kompanije. Većina Tviteraša je odgovorila potvrdno.
Krajem oktobra prošle godine, nakon višemesečne sage o kupovini i prodaji svetski uticajne društvene mreže, začinjene tužbom, svađom novog vlasnika Ilona Maska sa menadžmentom i najavama promene uređivačke politike, osnivač „Tesle“ kupio je „Tviter“ za 44 milijarde dolara.
Logo Tvitera na zgradi sedišta kompanije u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
SVET
Da li je Tviteru došao kraj? Mask ga „sahranio“, kancelarije zatvorene, zaposleni masovno odlaze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala