- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Majka Ane Volš na razgovoru u MSP Srbije, po hitnom postupku upućen zahtev nadležnim organima SAD

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistarstvo spoljnih poslova Srbije
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
U Ministarstvu spoljnih poslova danas je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, majkom državljanke Srbije Ane Volš, za kojom se u SAD sprovodi intenzivna potraga, odnosno istraga u vezi sa optužbom za ubistvo protiv njenog supruga Brajana Volša u gradu Kohaset, u američkoj državi Masačusets.
Milanka Ljubičić je, prihvativši sugestiju Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu najbližeg srodnika nestale Ane Volš potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata s tim u vezi, saopštilo je resorno ministarstvo.
Ministarstvo je, po hitnom postupku, taj zahtev Milanke Ljubičić uputilo Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD.
Milanka Ljubičić je tokom razgovora upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka, kao i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Republike Srbije u inostranstvu, te s tim u vezi nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova, navodi se u saopštenju.
Takođe, ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u SAD nisu obraćali američki organi povodom ovog slučaja, imajući u vidu da je Ana Volš američki državljanin, odnosno da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje MSP-a prema američkim organima.
U Ministarstvu spoljnih poslova je Milanki Ljubičić ukazano da porodici ostaju na raspolaganju za svaku vrstu pomoći, u okvirima nadležnosti ministarstva, dodaje se u saopštenju.
Brajan Volš - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
DRUŠTVO
Brajan Volš pred sudom: Tužioci tvrde da je raskomadao telo svoje supruge Ane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala