- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Brajan Volš pred sudom: Tužioci tvrde da je raskomadao telo svoje supruge Ane

© AP Photo / Greg Derr/The Patriot LedgerBrajan Volš
Brajan Volš - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke Ane Volš, optužen je za njeno ubistvo. Prema pisanju američkih medija, tužioci ga terete da je raskomadao telo supruge i zatim ga se rešio.
Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara.
Ona je rano ujutru trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla.
Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.
Da podsetimo, suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se izjasnio da nije kriv.
Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, između ostalog, pretražili su kontejner za smeće u stambenom kompleksu gde živi majka Brajana Volša. Pronašli su, kako je tužiteljka rekla, 10 kesa za smeće sa predmetima umrljanim krvlju. Tu su bili tepisi, Anin vakcinalni karton protiv kovida – 19, testera za metal, sekira.

Šta je sve guglao Brajan Volš

Na iznošenju detalja istrage, tužiteljka je rekla da je Volš guglao na ajpedu svog sina (sa Anom ima tri dečaka, od dve, četiri i šest godina) koliko telu treba da se raspadne, da li se usporava raspad u plastičnoj kesi…
Takođe, guglao je da li može da se optuži za ubistvo bez tela. Takođe je 27. decembra guglao koja je najbolja država za muškarca da se razvede.
Guglao je i koliko vremena je potrebno da telo počne da odaje neprijatan miris. Koliko vremena treba da protekne od nečijeg nestanka kako bi se nasledila njegova imovina, takođe je guglao. A pretraživao je i šta se dešava kad delove tela potopite u amonijak. Takođe guglao je koliko DNK može da ostane na nekoj površini.
Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.
Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.
U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.
Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države.
Sa Brajanom Volšom ima troje dece, starosti od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala