- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ako je Soroš povezan sa američkim medijima, demokratija SAD ide na smetlište istorije

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiMilijarder Džordž Soroš
Milijarder Džordž Soroš - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
U slučaju da informacije o tome da su vodeći mediji Sjedinjenih Američkih Država povezani sa američkim milijarderom Džordžom Sorošem budu potvrđene, cela američka demokratija biće bačena na smetlište istorije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući odgovarajuće istraživanje organizacije MRC.

„Za Vašington je ovakvo saopštenje ravno nuklearnoj eksploziji. Ako bude dokazano da su vodeći američki mediji dobijali novac za korigovanje objavljivanih informacija, cela demokratija zajedno sa njihovim Ustavom biće bačena na smetlište istorije. Zar nije Vašington uvek insistirao na tome da sloboda i nepristrasnost medija predstavljaju bazu demokratski izgrađene države“, napisala je Zaharova na njenom Telegram kanalu.

Američka organizacija Media Research Center (MRC), koja prati rad medija, ranije je saopštila da se milijarder Džordž Soroš koji je uložio preko 32 milijarde dolara u svoje organizacije, zahvaljujući finansiranju, povezao sa nizom poznatih medijskih predstavnika u SAD i u inostranstvu, koji milionima ljudi „sugerišu“ njegove stavove.
U MRC su otkrili najmanje 54 javna medijska delatnika (uključujući novinare, reportere, televizijske voditelje i direktore Si-En-En, En-Bi-Si, Si-Bi-Es, Blumberg, NPR, „Vašington posta“), povezana sa organizacijama koje Soroš finansira. Istraživanje organizacije otkrilo je 253 grupe novinara i aktivista, koji su u periodu od 2016-2020. godine finansirale Soroševe dobrotvorne organizacije. Ovo omogućava milijarderu da „ostavi ogroman trag u svetskim medijima“, navodi se u publikaciji. Među idejama liberalnog Soroša, organizacija navodi, posebno, prestanak finasiranja policije i „fanatizam LGBT“.
Svojevremeno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ispričao kako je devedesetih godina prošlog veka, na početku svog predsedničkog mandata, odbio Sorošev predlog da mu da novac za projekte usmerene na formiranje pseudoistorijskih istina u svesti beloruskih građana.
Džordž Soroš - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SVET
Soroševa hitna akcija: U borbu protiv „lažnih vesti“ — lažnim vestima „gospodara univerzuma“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala