- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal dva meseca van terena – preti mu slobodni pad na ATP listi

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Španac Rafael Nadal odustovaće zbog povrede mišića kuka između šest i osam nedelja, to su saopštili iz njegovog lekarskog tima dan posle detaljnih pregleda i eliminacije već u 2. kolu Australijan opena od Amerikanca Mekdonalda.
Povreda koju u poslednje vreme često muči španskog tenisera bila mu je najveći protivnik u Melburnu u dvoboju sa Mekdonaldom.
Teško da bi epilog Rafinog meča drugog kola bio takav da je „bik sa Marjoke“ bio potpuno spreman. Ovako, čekaju ga nove terapije i pauza od oko dva meseca, kao i slobodni pad na ATP rang listi.
Nadal je drugi teniser planete, iza sunarodnika Karlosa Alkarasa, ali kako neće učestvovati na turniru u Dubaiju i Dohi, pod debelim znakom pitanja su Indijan Vels, čak i Majami.
Sve to moglo bi da dovede do toga da Rafael Nadal posle 19 godina ispadne iz Top 10, ali prerano je sada pričati i pisati o tome. Nepoznata je i sudbina Karlosa Alkarasa i to na kojim turnirima će igrati kada se oporavi.
To je jednostavno najgori scenario za Nadala i armiju njegovih navijača, i odnosi se samo na to da dva meseca ili duže bude van terena. Jasno je da će propustiti turnire na Bliskom istoku, a evropska priča bi mogla da mu startuje na njegovoj omiljenoj podlozi – šljaci.
Ipak, ono što je za sada definitivno poznato i jasno, jeste da Nadala očekuju terapije i pauza između šest i osam nedelja i tek posle toga će moći da se prave kalkulacije oko toga na kom mestu ATP liste će se naći trenutno drugi reket planete i osvajač rekordna 22 Grend slem trofeja.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Novak jači od Francuza i pijanog navijača
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Zverev se vratio, ali ga je „laki luzer“ poslao kući: „Ovo je uspeh za mene“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
„Mentalno sam uništen“ – Nadal frustriran posle eliminacije u Melburnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala