Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opet incident na Jarinju: Zabrana prolaska vozilima sa KM tablicama

© AP Photo / Marjan VuceticBlokada na Jarinju
Blokada na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Na administrativnom prelazu Jarinje pripadnici takozvane kosovske policije i danas ne dozvoljavaju vozilima, koja su registrovana oznakama koje nose skraćenicu Kosovska Mitrovica, ulaz na Kosovo i Metohiju.
Vozilo saniteta Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica zadržano je više od sat vremena, a vozaču je dozvoljeno da nastavi put tek kada je stigla dozvola iz Prištine, iako je vozilo registrovano pre 5. decembra.
U vozilu se nalazila pacijentkinja kojoj su ugrađena dva stenta u bolnici u Valjevu.
Na samom prelazu danas nije bilo putničkih automobila koji nose KM tablice, a primetna su duža zadržavanja što je formiralo kolonu vozila.
Građani nisu raspoloženi za izjave, a u prolazu dobacuju da je ovo još jedan vid pritiska za Srbe da mogu da izađu sa Kosova, ali ne i da se vrate svojim kućama.
„Čekam više od pola sata na izlaz, imam tablice na Novi Pazar i vozim sa ovlašćenjem, ali izgleda da sada sve proveravaju , kao da traže ima li načina da nas zaustave i vrate. Ne znam još koliko toga treba da se desi da nas ostave na miru. Stvarno trpimo pritiske i čini mi se da nikog to ne zanima i da bi svi voleli da Srba ovde nema i Albanci i stranci“, rekao nam je jedan od vozača u koloni.
Vozila koja su juče zaustavljena nalaze se parkirana u blizini prelaza, a vozači kojima je juče zabranjen ulazak sa svojim automobilima bili su prinuđeni da pozovu rodbinu i prijatelje da dođu po njih i da ih odvezu svojim kućama.
Policajci nisu želeli da razgovaraju na temu zabrane kretanja već su nas uputili na kancelariju ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini.
Blokada na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SRBIJA
Novi incident na Jarinju, zadržan sanitet sa pacijentom, sve vraćaju zbog „isteka registracija“
Blokada na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SRBIJA
Na Jarinju i Brnjaku tzv. kosovska policija preti Srbima da ne mogu da voze automobile sa KM tablicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala