- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća uvređena zbog izjave Lavrova

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Bela kuća je nazvala „uvredljivim“, „smešnim“ i „apsurdnim“ izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je cilj zapadne politike nazvao „konačnim rešenjem ruskog pitanja“ i uporedio ga sa pokušajima lidera nacističke Nemačke Adolfa Hitlera da uništi Jevreje u Evropi.
„Prva reakcija je – kako se usuđuje da uporedi bilo šta sa holokaustom, bilo šta, a da ne govorimo o ratu (u Ukrajini) koji su sami započeli“, rekao je na brifingu koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.
„To je... tako apsurdno. Ne zaslužuje odgovor“, rekao je Kirbi.
Prema njegovim rečima, pokušaji da se SAD uporede sa Hitlerom i holokaustom „zaista su uvredljivi“. On je dodao da je „smešna“ izjava da zapadne zemlje „ugrožavaju pravo Rusije na postojanje“.
Lavrov je na konferenciji za novinare u Moskvi izjavio da su, baš kao i Napoleon i Hitler, SAD sastavile antirusku koaliciju i „preko Ukrajine posredno ratuju protiv naše zemlje sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja’ – isto kao što je Hitler želeo da konačno reši ‘jevrejsko pitanje’“.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odgovara na pitanja poslanika u Državnoj dumi - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
RUSIJA
Lavrov uporedio Ameriku sa Hitlerom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala