- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Priznanja Olanda i Merkelove ─ sudski dokazi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Izjave rukovodioca Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Alekseja Danilova da se kijevski režim spremao za sukob sa Rusijom pre početka specijalne operacije treba da bude dokaz za vojni sud, saopštio je predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na svom Telegramu.
Prema njegovom mišljenju, izjava Danilova dopunjuje priznanja bivših lidera Francuske i Nemačke, Fransoa Olanda i Angele Merkel, o Minskim sporazumima sa Rusijom. On je izjavio da su oni potvrdili potrebu za operacijom radi zaštite od pretnji bezbednosti i stanovnika Donbasa i državljana Rusije.
„Priznanja predstavnika kijevskog režima i bivših lidera Nemačke i Francuske treba da budu iskorišćena kao dokaz za međunarodni vojni tribunal. Ovi lideri su planirali da započnu svetski rat sa predvidljivim posledicama. I zaslužuju kaznu za svoje zločine“, istakao je ruski političar.
Ranije su Oland i Merkelova izjavili da su Minski sporazumi dali kijevskom režimu vreme da ojača. Početkom decembra, nekadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel je u intervjuu izdanju „Cajt“ otkrila koji je bio cilj Minskih sporazuma. Prema njenim rečima, Minski sporazumi iz 2014. godine bili su pokušaj da Ukrajina dobije na vremenu. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su reči Angele Merkel bile neočekivane i razočaravajuće.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara 2022. godine objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
RUSIJA
Volodin: Ako se donese odluka o zapleni ruske imovine, Moskva ima pravo na isti odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala