- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinja nema krivicu – Nadal upao u svoju zamku: „Mogao bi da se reši stresa, ali se to neće desiti“

© AP Photo / Christophe EnaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Sportska vest dana je ispadanje Rafaela Nadala, branioca titule prvaka Australijan opena već u drugom kolu ovogodišnjeg takmičenja, a meč protiv Makenzija Mekdonalda obeležio je i sukob španskog tenisera sa srpskom sudijom Marijanom Veljović.
Nadal je bio potpuno van ritma, a po njegovom sudu tome je doprinela i Veljovićeva – činjenicom da nije želela da poštuje njegove „tradicionalne hirove“.
Nadal se verbalno sukobio sa Veljovićevom jer se ona striktno pridržavala pravila kada je u pitanju vremenski razmak između dva poena.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
I najbolja Ruskinja je „žrtva“ haosa: „Izgubila sam borbu sa sobom”
Zbog svojih rituala, Nadal gotovo u svakom poenu krši to pravilo i ostale sudije mu to tolerišu, ali Marijana ne pada na takve pojave, što su konstatovale i teniske legende.
„Nadal retko pokazuje frustraciju, ali sada oseća da ga sudija požuruje dok radi stvari koje obično radi. Mogao bi Nadal da se reši celog stresa, samo kada ne bi bilo tih rituala. Jedan je od retkih igrača koji vreme za servis koristi do same ivice i to mora da je veliki stres za njega. Da može da se nosi sa tim, igrao bi brže, ali se to neće desiti“, istakao je Džim Kurije.
Jasno je bilo već od finiša prošle sezone da Nadalu ne ide dobro, nizao je poraze kakvi mu se nisu događali ni u vreme kada je bio junior i sam je govorio o tome da nema dovoljno samopouzdanje pred Australijan open.
Sa velikim pritiskom je ušao u turnir i čini se da je bila dovoljna samo jedna stvar koja mu „ne ide uz dlaku“ da se potpuno uruši.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Novakova jasna poruka: „Osvojio sam sve!“
Krivica Veljovićeve ne postoji, jednostavno Nadal je u svojoj glavi sasvim sigurno imao sve negativne stvari, svoju lošu formu, nedostatak samopouzdanja, dobru igru rivala, problem sa hroničnom povredom i pritisak favorita.
Na sve se dogodilo i to da nije mogao da računa na protekciju sudija između poena kako bi dobio dodatno vreme za odmor i pripremu, a takav tretman jednostavno ne može da ima, ne on nego bilo koji drugi teniser na svetu.
Možda je trebalo to i ranije da se desi, ali nikada nije kasno – Nadal mora da shvati da je samo jedan od ostalih, bez obzira na to što je rekorder sa 22 osvojena Gren slem trofeja.
A kako je i sam govorio kada je Novak Đoković prošle godine preživljavao torturu u Australiji – pravila su pravila.
Marijana Veljović - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Čelična Srpkinja „disciplinovala“ i Nadala – počela kao student i ima neostvaren san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala