- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad u Ukrajini stvara nacističku državu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
U Ukrajini je uz blagoslov Zapada završeno stvaranje nacističke policijske države, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije.
„Stvaranje nacističke policijske države (u Ukrajini) je u punom jeku. Ono je sada u suštini završeno uz blagoslov Zapada“, rekao je Lavrov.
Ministar je dodao da zapadne zemlje jasno stavljaju do znanja da će upotrebiti sredstva protiv Rusije i protiv bilo koje druge nepoželjne države.
„Događaji oko Ukrajine otkrili su tajnu želju Sjedinjenih Američkih Država da prestanu da teže da legitimnim sredstvima jačaju svoje pozicije u svetu i pređu na nelegitimne metode obezbeđivanja svoje dominacije. Sve će to biti primenjeno protiv Rusije, sankcije koje su u suprotnosti sa ovim postulatima i mehanizmima primenjuju se protiv Rusije i drugih nepoželjnih zemalja, ali je jasno da sutra-prekosutra mogu biti upotrebljeni protiv bilo koje države koja na ovaj ili onaj način slepo ne izvršava američka naređenja“, naglasio je on.
Postupci Sjedinjenih Američkih Država na stvaranju koalicije protiv Rusije mogu se uporediti sa postupcima Adolfa Hitlera, koji je ratovao protiv SSSR-a. Vašington ujedinjuje Evropu protiv Rusije kako bi konačno rešio „rusko pitanje“, ocenio je Lavrov.
„Kao što je Napoleon mobilisao skoro celu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio, stavio pod oružje većinu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, sada su Sjedinjene Američke Države organizovale koaliciju skoro svih Evropljana, članice i ne samo članice NATO-a, članice EU, a preko Ukrajine posredno ratuju protiv naše zemlje sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja’. Isto kao što je Hitler želeo da konačno reši ‘jevrejsko pitanje’, sada, ako slušate zapadne političare... oni nedvosmisleno govore da Rusija mora da pretrpi strateški poraz“, ocenio je Lavrov.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
RUSIJA
Lavrov: Zapad preko Ukrajine vodi proksi rat čiji je cilj konačno rešenje ruskog pitanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala