- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Srbija se protivila potčinjavanju Balkana Zapadu – rezultat je bilo bombardovanje

© Sputnik / Svetlana Ševčenko / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Kao rezultat protivljenja Srbije potčinjavanju Balkana Zapadu, usledilo je bombardovanje te zemlje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije o glavnim spoljnopolitičkim događajima prethodne godine i ocenama situacije u svetu.
„Srbija se protivila da se Balkan potčini Zapadu i šta se dogodilo sa Srbijom? Godine 1998. godine, Džozef Bajden, koji je u to vreme bio senator, tražio je da pod hitno počne bombardovanje SR Jugoslavije, da se sruše svi mostovi preko Drine. I samo godinu dana kasnije to se i dogodilo“, podsetio je Lavrov.
Lavrov je, takođe, upozorio na to da je politika Zapada usmerena na rušenje tradicionalnih veza i prijateljstava u raznim regionima sveta, a kao primer je naveo Balkan i bivše republike Sovjetskog Saveza.

„Politika Zapada zasnovana je na rušenju tradicionalnih veza i prijateljstava, vidimo to u mnogim regionima, na Balkanu i u mnogim bivšim sovjetskim regionima, kao i u svemu onome što se dešava u vezi s Ukrajinom, počev od 2014. godine, od Majdana, kada je rečeno da Ukrajina treba da bira da li je sa Zapadom, ili s Rusijom“, istakao je Lavrov.

On je zaključio da Zapad svima daje na znanje da će sredstva koja koristi protiv Rusije upotrebiti i protiv bilo koje druge nepodobne države.
Prošla konferencija za novinare u januaru 2022. godine trajala je oko tri sata. Ministar je tada uspeo da odgovori na pitanja oko 30 ruskih i stranih novinara o raznim temama: od pregovora sa Zapadom o bezbednosnim garancijama i kulturi otkazivanja u SAD do događaja u Kazahstanu početkom prošle godine i aktivnosti ODKB-a.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
RUSIJA
Lavrov: Zapad u Ukrajini stvara nacističku državu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala