- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rat će se jednom završiti, a Rusija će odbraniti istinu

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Borbena dejstva zbog planirane agresije Zapada na Rusiju jednog dana će se završiti, a Moskva će odbraniti istinu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare.

„Jednog dana će se ovaj rat završiti. A mi ćemo svejedno odbraniti svoju istinu. A kako će se dalje živeti, još ne mogu da zamislim, sve će zavisiti od zaključaka koje donese Evropa“, istakao je ministar, govoreći o stavu evropskih zemalja u vezi sa događajima u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje šta je bila najtragičnija reč u protekloj godini, Lavrov je odgovorio da je to bila reč „rat“, ali da dejstva Rusije predstavljaju odgovor na hibridni rat koji je pokrenuo Zapad.
„Reč ‘rat’. Ne plašim se da ovo kažem, jer ono što se dešava predstavlja naš odgovor, koji je, kako je rekao predsednik (Rusije Vladimir Putin), možda trebalo učiniti nešto ranije, ali je upravo to odgovor i on nije zakasnio ─ to je važno, na hibridni rat koji je pokrenut protiv nas i pod čijim sloganom Zapad sada promoviše svoju agendu u različitim varijacijama“.
Prema njegovim rečima, ceo svet treba da čuje reč „pobeda“ koja daje nadu.
„Reč koja daje nadu je ‘pobeda’. Mislim da on (svet) treba da čuje reč ‘pobeda’. Oni koji žele da čuju reč ‘pregovori’, nažalost, sami ne žele te pregovore i na svaki mogući način manipulišu ovim terminom kako bi se ovaj rat protiv Rusije što više odugovlačio“, zaključio je on.
„Mi smo izvukli zaključke za sebe i, naravno, izvlačićemo zaključke u odnosu na one koji su tako brzo uslužno podržali agresiju na Rusku Federaciju“, dodao je ministar.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Lavrov: Nema govora o pregovorima sa Zelenskim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala