- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je nastala pre 15 godina – Roman je tada u Moskvi pronašao Baneta

© Sputnik / Vladimir FedorenkoBranislav Ivanović
Branislav Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Pre nekoliko dana navršilo se 15 godina otkako je Branislav Ivanović postao fudbaler Čelsija sa kojim je osvojio deset trofeja i zavredio epitet jednog od najboljih defanzivaca u istoriji londonskog velikana.
U januaru 2008. Bane je potpisao ugovor sa Plavcima, uz obeštećenje od 12 miliona evra, koji su isplaćeni njegovom bivšem klubu, Lokomotivi iz Moskve, što je bio najveći transfer u istoriji ruskog fudbala u tom trenutku.
Ivanović je potpisao ugovor na tri i po godine i zadužio je dres sa brojem dva. Za njega su pored Čelsija bili zainteresovani i Milan, Inter, Juventus i Ajaks, ali je pobedila ponuda Romana Abramoviča koji je u otadžbini našao veliko pojačanje.
Ivanović je za devet godina na Stamford Bridžu ostavio dubok trag. Osvojio je deset značajnih trofeja, između ostalih tri Premijer lige, zatim Ligu šampiona i Ligu Evrope, a ukupno je odigrao 261 meč i postigao 22 gola.
Koliki je utisak ostavio Ivanović kod svojih tadašnjih saigrača, ali i u kompletnom londonskom klubu, svedoči i izjava hrvatskog golmana Mateja Delača povodom 15-godišnjice od dolaska srpskog defanzivca u Čelsi.

„Kakav igrač! Izuzetna osoba, toliko sam toga naučio od njega. Brat“, napisao je Delač na Tviteru uz video sećanja na majstorije Ivanovića u plavom dresu.

Bane Ivanović se posle Čelsija vratio u Rusiju i to u redove Zenita gde je za tri sezone stigao do 90 nastupa i kapitenske trake trofejnog kluba. Karijeru je završio u leto 2021. posle sezone provedene u dresu Vest Bromvič Albiona u Premijer ligi.
Vladimir Sičevoj  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Vladimir je odbio ucenu Nemaca – nije hteo da „postane“ Ukrajinac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala