- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sedam meseci pakla, pa četiri sata drame do konačne pobede

© AP PhotoAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Sedam meseci Aleksandar Saša Zverev, nemački teniser ruskog porekla, nije odigrao takmičarski meč, a onda se trijumfalno vratio pobedom nad Huanom Pablom Variljasom u prvom kolu Australijan opena posle teške borbe u pet setova rezultatom 4:6, 6:1, 5:7, 7:6, 6:4.
Glasan urlik prolomio se Parizom kada je u polufinalu Rolan Garosa Saša Zverev iskrenuo zglob i povredio se u meču protiv Rafaela Nadala.
Sedam meseci kasnije, Nemac je izašao na teren i uspeo da savlada Huana Pabla Variljasa, ali daleko teže nego što se očekivalo.
Teniser koji igra pod zastavom Perua pošteno je namučio nemačkog asa, ali Zverev koji je još uvek rovit od povrede pružio je neverovatnu borbu i mentalnu snagu. Uspeo je dva puta da se vrati u meč i na kraju slavi.
Pokazao je na glavu Zverev kada je okončan poslednji poen i time dokazao da je radio na psihičkoj snazi i da je shvatio koliko mu je važna pogotovo posle izlaska iz povrede, koja je bila teža nego što se mislilo.
Zverev je pred početak Australijan opena priznao da mu je dijagnoza pogrešno ustanovljena. Umesto tri ligamenta na stopalu, Nemcu je bilo pokidano sedam. Rečeno mu je posle sedam nedelja da je povreda zalečena, ali je tek tada otkriveno da mu kost nije zarasla kako treba.
„Posle sedam nedelja sve je zalečeno, ali sam imao nakupljanje tečnosti u kosti koja nije zarasla kako treba, ali mi to nije bilo saopšteno“, rekao je Zverev koji se tenisu posle povrede vratio na revijalnim turnirima u Abu Dabiju i Dubaiju.
U okviru „Svetske teniske lige“ u Dubaiju Zverev je pobedio Novaka Đokovića, ali meč nije bio takmičarskog značaja.
U duelu protiv Variljasa, Zverev tokom prvog seta nije koristio brejk lopte, dok je Peruanac bio više koncentrisan i uspeo da prelomi. Delovalo je da će Zverev odmah preokrenuti jer je drugi set dobio i više nego ubedljivo, ali se Variljas ponovo vratio u trećem setu.
Četiri sata trajala je velika borba, a Zverev je posle meča istakao da je ovaj meč sam po sebi za njega uspeh i da neće mariti šta god da se desi u nastavku turnira.
„Izuzetno sam srećan jer sam ovo propustio u proteklih sedam meseci. Sam ovaj meč se isplati za sav trud i patnju koju sam imao. Da ponovo pobedim pred ovakvom publikom. Jedva čekam ostatak turnira. Šta god da se desi od sada, turnir je već uspeh za mene“, rekao je Zverev.
Nemac se u drugom kolu sastaje protiv boljeg iz duela Mišela Moha i Lorenta Lokolija.
Kamila Đorđi - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Neko ne govori istinu – ili doktorka pod istragom ili teniserka „pod zaštitom“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Novakov pobednički povratak – Španac se odupirao, ali Australija se setila srpskog ranjenog lava
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Reakcija na zabranu zastava Rusije i Belorusije: „Neprihvatljiva politizacija sporta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala