- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kampacova partija za pamćenje – Zvezda lako kroz Moraču

© Foto : ABA ligaKampaco
Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde došli su do veoma važne pobede u ABA ligi tako što su nadigrali Budućnost u Podgorici sa 76:56. Fakundo Kampaco je prosuo magiju, Luka Mitrović odigrao raspoloženo i Plavi nisu imali šanse.

Argentinac je zabeležio 14 poena, 12 asistencija i imao je osam ukradenih lopti! Umalo tripl-dabl i to sa ukradenim loptama, neverovatno.

Argentinac je podelio nekoliko asistencija u stilu Nikole Jokića ili Miloša Teodosića. Luka Mitrović je završio meč sa 21 poenom i 10/10 iz igre! Odličnu partiju pružio je i Ognjen Dobrić sa 18 poena. Kod Budućnosti se najbolje pokazao Erik Grin sa 14 datih poena i bio je jedini dvocifren.
Nije se Zvezda mnogo puta u istoriji ovako prošetala kroz Podgoricu, ali Kampaco je pravio toliku razliku da je Budućnost mogla sve samo da prati pogledom.
Luka Mitrović i Fakundo Kampaco obeležili su prvo poluvreme meča u Morači. Mitrović je ubacio čak 17 poena, dominirao je u skoku, dok je Kampaco već u prvih 20 minuta zabeležio čak osam asistencija. Igrao se sa protivnikom, pa onda nije ni čudo što su crveno-beli imali prednost od 12 poena.
Budućnost se mučila u napadu i ubacila samo 25 poena protiv evroligaša.
U toku treće deonice i na startu poslednje četvrtine Budućnost je uspela da spusti razliku ispod 10 poena, što je podiglo navijače i dalo nadu domaćem sastavu da može do iznenađenja.
Međutim, kada se Kampaco vratio na parket usledila je nova serija Zvezde i Budućnost na to nije imala odgovora.
Dominantno izdanje Crvene zvezde.
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
SPORT
„Big Ben“ i Zvezda – godine su učinile svoje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala