- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je konačno videla „čudo iz Vranja“

© Foto : Skrinšot / Jutjub/ Vranjska PlusStefan Dodić
Stefan Dodić - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Manje od godinu dana pošto je na Evropskom prvenstvu za juniore Stefan Dodić proglašen za najboljeg rukometaša tog turnira, našao se u seniorskoj reprezentaciji Srbije i zablistao već na prvoj utakmici Mundijala.
Mladi Vranjanac rođen 2003. godine na blistav način se predstavio široj publici u Srbiji i najavio da će srpski tim u njemu dobiti lidera za narednu deceniju.
Selektor Toni Đerona je 19-godišnjaku dao priliku kada je uvideo da je startni srednji bek Lazar Kukić van ritma – i nije pogrešio.
Dodić je pokazao svoj raskošni talenat, njegove lopte upućene, pre svih pivotmenu Mijajlu Marseniću, „imale su oči“, a sam način i lakoća igre su plenili i ostavili najveći utisak uvodne utakmice Mundijala za srpski tim protiv Alžira.
Rukometaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
SPORT
Dodić davao takt Orlovima, Đorđić razbio Alžir na startu Svetskog prvenstva
„Znali smo da se Alžir neće predati. Presudila je odbrana, naš pristup utakmici, otpoštovali smo sve dogovore i zato smo stigli do pobede“, naveo je Dodić posle meča.
Iskusni poznavaoci rukometnih prilika su konstatovali da je Dodić odigrao kao da u svojoj biografiji ima bar 200 mečeva za seniorsku reprezentaciju.
„Lepo je to čuti, ali je daleko lakše igrati pored svih ovih momaka, olakšavaju mi igru u reprezentaciji“, rekao je uzbuđeni Stefan.
Put mladog Vranjanca je nesvakidašnji, kalio se u Skoplju, prešao je u Kjelce, vicešampiona Evrope, a trenutno nosi dres Zagreba, kao pozajmljeni igrač.
Ipak, važnije od svega je da je Srbija uvek bila njegov prvi izbor i da je selektor Đerona uvideo da u 19-godišnjaku srpski tim ima potencijal za budućnost, naročito na toliko zahtevnoj poziciji srednjeg beka, odnosno organizatora igre.
Priliku za novo dokazivanje imaće u nedelju, kada Srbija igra protiv Nemačke koja je teškom mukom uspela da savlada ekipu Katara u uvodnoj utakmici Mundijala.
Nemačka rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
SPORT
Srbijo, oprez – Katar namučio Nemce
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala