- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalova poruka Novaku: Titule se ne osvajaju u subotu, moraš da radiš

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal, Pariz, Bersi
Rafael Nadal, Pariz, Bersi - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, biće najveći favorit na predstojećem Australijan openu, a u to veruje čak i Rafael Nadal koji brani trofej na prvog Grend slemu u sezoni.
Novak Đoković povredio se na turniru u Adelejdu, ali je uspeo da se oporavi pre početka Australijan opena, dok Rafael Nadal, njegov najveći rival, nije zadovoljan kako su tekle njegove pripreme i u kakvoj je formi.
Ukoliko dođe do njihovog susreta što je moguće tek u finalu , Novak će kao devetostruki šampion biti mnogo veći favorit od Nadala koji je prošle godine osvojio titulu, dok srpski teniser nije bio u prilici da igra u Australiji.
Pred početak prvog Grend slema u godini Nadal je rekao da je Đoković najveći favorit za titulu, ali da se drugačije gleda na to dva dana pred turnir i onda kada on počne.
„Deluje da je Đoković dobro pripremljen. Imao je sjajne rezultate na kraju godine i počeo je ovu godinu pobedama. Ovaj turnir je uvek bio dobar za njega. Ako pričamo o favoritima, u subotu pred turnir onda nema sumnje ko je favorit. Ali titule se ne osvajaju u subotu pred turnir. Moraš da radiš dve nedelje. Mada je pokazao da to zna veoma dobro. Ako pobedi čestitaću mu, uradiće nešto istorijski. Moj život se zbog toga neće menjati“, rekao je Španac.
U prethodnih sedam mečeva Nadal ima šest poraza, a nije u dobrom ritmu ni od početka godine jer je izgubio dva meča na Junajted kupu.
„Gubio sam češće nego obično, ali to je deo posla. Prihvatio sam situaciju. Dovoljno sam skroman da prihvatim situaciju i samo da radim sa onim što imam. Moram opet da izgradim momentum pobedama. Tačno je da sam gubio češće nego što je to bio slučaj“, istakao je Nadal.
U prvom kolu Australijan opena Nadal se u ponedeljak sastaje sa mladim Džekom Drejperom, a talentovanog Britanca veoma ceni i smatra da je dobio jedan od najtežih izazova na startu turnira.
„Verovatno jedna od najtežih prvih rundi mogućih… Mlad je, snažan, raste i veoma brzo napreduje na ATP listi, igrao je dobro. Veliki izazov za mene da počnem turnir. Međutim videćemo, ovde sam da bih dao sebi šansu i znam da on igra dobro“, zaključio je Nadal.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Novakov san i dalje traje, ne krije ga ni od Nadala: „Hoću da budem najbolji svih vremena“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Pet hiljada ljudi došlo da gleda Novaka – a turnir nije ni počeo
Jerik Iljasov - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Poneo je zastavu Srbije i održao obećanje: „Novače, rekao sam ti!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala