- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov san i dalje traje, ne krije ga ni od Nadala: „Hoću da budem najbolji svih vremena“

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, stigao je u Australiju kako bi se borio za 22. Grend slem titulu čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, španskim teniserom. Srpski as ne krije da želi da karijeru završi kao najbolji teniser u istoriji i da su mu zbog toga glavni cilj Grend slemovi.
Debata o najvećem teniseru svih vremena zahuktala se posle penzionisanja Rodžera Federera, jer sada učinak mogu da poprave samo Novak Đoković i Rafael Nadal. Španac je prošle godine imao više sreće jer nije morao da se bori sa zabranama dok je Novak uprkos nepravdama uspeo da osvoji pet titula.
Međutim, trijumf Nadala na Rolan Garosu doveo je ga je ponovo do prednosti po broju Grend slem trofeja, što možda ne bi bio slučaj da je Novak igrao u Australiji i US Openu. Zato je srpski as po dolasku u Melburn istakao da je došao po pehar i ne krije da mu je cilj da prestigne Nadala.
„Zato igram i dalje tenis profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grend slema koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu“, rekao je Đoković.
Najbolji srpski teniser sa nestrpljenjem je čekao povratak u Australiju jer je na prvom Grend slemu u sezoni najuspešniji teniser u istoriji sa devet trofeja.
„Takođe jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao dase vratim u Australiju je moj učinak ovde. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine“, rekao je Novak.
Ne krije srpski as ni da je spreman, oseća se dobro, gladan je uspeha, a i vrlo je svestan da će posebno morati da pripazi na mlade igrače željne trofeja.
„Sviđa mi se kakve su mi šanse ovde. Treniram jako kao i svako ko je ovde. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu. Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.
Australijan open počinje 16. januara, a Novak na teren izlazi u utorak ne pre 11 ujutru protiv Roberta Karbeljasa Baene.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Pet hiljada ljudi došlo da gleda Novaka – a turnir nije ni počeo
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Srbija može da odahne – Đoković startuje u idealnom terminu!
Jerik Iljasov - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SPORT
Poneo je zastavu Srbije i održao obećanje: „Novače, rekao sam ti!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala