- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kišida je samo američki sluga: Medvedev se obrušio na japanskog premijera

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Japanski premijer Fumio Kišida poneo se kao američki sluga i izneverio je sećanje na stotine hiljada žrtava nuklearnog bombardovanja Hirošime i Nagasakija, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
On se osvrnuo na zajedničku izjavu Kišide i američkog predsednika SAD Džoa Bajdena u kojoj se navodi da bi nuklearni napad Rusije predstavljao neprijateljski čin protiv celog čovečanstva.

„To je tako strašna sramota da čak neću ni da komentarišem paranoju o nuklearnim planovima naše zemlje. Razmislite o ovome. Šef japanske vlade u poniznom, podaničkom zanosu govori gluposti o Rusiji, izneverivši sećanje na stotine hiljada Japanaca koji su izgoreli u nuklearnom požaru Hirošime i Nagasakija. Kišidu apsolutno baš briga što su SAD jedina zemlja koja je upotrebila nuklearno oružje, i što je jedina žrtva – njegova otadžbina“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Po mišljenju Medvedeva, japanski premijer bi trebalo da podseti na to predsednika SAD i zahteva pokajanje zbog tog ratnog čina.

„Ali ne, Kišida je samo američki sluga. A sluge ne mogu imati hrabrosti. Ostaje nam samo da žalimo Japance“, ocenio je ruski političar.

Kako je dodao, „ovoj generaciji japanskih vazala nije svojstven koncept časti“.
Američki predsednik Džo Bajden i japanski premijer Fumio Kišida sastali su se u Vašingtonu 13. januara. Nakon toga su objavili zajedničko saopštenje u kome se govori, između ostalog, o nastavku uvođenja sankcija protiv Rusije i pružanja podrške Ukrajini, kao i nedopustivosti primene nuklearnog oružja od strane Rusije u Ukrajini.
Američki predsednik Džo Bajden i japanski premijer Fumio Kišida u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
SVET
Bajden i Kišida: Nuklearni napad Rusije bio bi neprijateljski čin protiv celog čovečanstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala