Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Gradonačelnik Štrpca: Kurti će pre da ode sa vlasti nego što će da formira ZSO

© Tanjug / RADE PRELICGradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić
Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić smatra da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pre da ode sa vlasti nego što će da formira Zajednicu srpskih opština.
„Mislim da Kurti neće formirati ZSO i da će se, ma koliki pritisci bili na njega, pre povući sa vlasti nego da ispuni međunarodne obaveze Prištine“, rekao je Jevtić.
Jevtić je kazao da je viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole poručio Aljbinu Kurtiju da će ZSO biti formirana do proleća, s njim ili bez njega.
„Nama je takva informacija preneta na sastanku sa Šoleom i američkom delegacijom, ali ja od Kurtija ne očekujem da će to da uradi i pribojavam se da će ponovo doći do nekog incidenta, jer on kada god neka takva poruka dođe iz Vašingtona na taj način skreće sa toga pažnju“, rekao je Jevtić za Tanjug.
Istakao je da je jasno da EU nema mehanizama uticaja na Kurtija, kako bi ga naterala da primeni bilo kakav dogovor i da Vašington igra ključnu ulogu.
Jevtić je dodao da svi izaslanici za KiM manje-više razumeju da je problem u Prištini i ocenio kako Kurti ne želi da ostane upamćen po tome što je postigao neki dogovor sa Srbima, a posebno ne po tome što im je dao nekakva prava na KiM.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SRBIJA
Vučić poručio Kurtiju: Ne određuješ ti granice Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala