- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Deonica brze pruge od Novog Sada do Subotice biće završena do kraja 2024.

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆDeonica pruge Novi Sad-Subotica
Deonica pruge Novi Sad-Subotica - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Radovi na pruzi Novi Sad-Subotica idu brže od rokova jer su se kineski izvođači postarali da urade sve što je moguće i pruga će biti završena pre kraja 2024. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na toj pruzi u Stepanovićevu.
„Imamo malih problema sa radovima, ali smo zamolili kineske izvođače da za najmanje šest meseci ubrzaju radove, kako bismo mogli da radimo bar upola kao vi u Kini", rekao je Vučić obraćajući se kineskoj ambasadorki Čen Bo.
Deonica Novi Sad-Subotica deo je pruge Beograd-Budimpešta kojom će se vozovi kretati brzinom od 200 kilometara na sat.
Vučić je kazao da je „nekad bolje da platite i nešto više , ali da završite ranije, jer onda vidite rezultate kakve smo postigli na pruzi Beograd-Novi Sad“.
Radovi na donjem stroju i svim konstrukcijama pruge Novi Sad-Subotica biće završeni do kraja 2024. godine, rekli su predstavnici kineskih izvođača radova predsedniku Srbije tokom obilaska radova.
Predstavnici konzorcijuma kineskih kompanija koje izvode radove zahvalili su predsedniku Srbije što ih je obišao na prvi dan Srpske nove godine i prvog dana Kineske male nove godine, istakavši da im to mnogo znači.
Kineski izvođači rekli su predsedniku da je pruga duga 108 kilometara i da ima 11 stanica, od kojih će neke biti rekonstruisane, dok će neke biti izgrađene u potpunosti nove.
Kineski izvođači radova upoznali su predsednika Vučića da je njihov plan da od 1. aprila počnu sa polaganjem koloseka iz pravca Novog Sada.
Vučić je najavio i da je u planu preko 2.000 kilometara izgradnje i rekonstrukcije pruga u Srbiji.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
SRBIJA
Vučić poručio Kurtiju: Ne određuješ ti granice Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala