- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska ambasada: Moguće je da ukrajinska vojska sprema napad hemijskim oružjem na naše snage

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Moguće je da ukrajinska vojska sprema napad na rusku vojsku uz primenu hemijskog oružja, saopštila je ruska ambasada u Londonu, pozivajući se na video snimak ukrajinskih snaga.
„Očigledno je da se na video snimku koji su objavili ukrajinski vojnici, vidi kako se pripremaju za upotrebu hemijskog oružja, verovatno, fosgena, koji je zabranjen Konvencijom o hemijskom oružju UN, protiv ruskih vojnika. Slova ‘OB’ označavaju ‘otrovnu municiju’“, navodi se u saopštenju ambasade.
Na snimku koji je ambasada objavila na Tviteru vide se baloni sa ispisanim slovima na njima OBi dronovi, koji se nalaze na stolu. Baloni su već pričvršćeni za neke bespilotne letelice.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Deminer u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
RUSIJA
Kako ukrajinska vojska koristi zabranjene mine protiv civilnog stanovništva Donbasa /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala