- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Republikanci traže da se utvrdi da li je Bajdenov sin imao pristup tajnim dokumentima

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisHanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini
Hanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Predstavnici republikanaca u Predstavničkom domu američkog Kongresa poslali su pismo Beloj kući tražeći da se utvrdi da li je sin predsednika SAD Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, imao pristup poverljivim dokumentima koji su nedavno pronađeni u privatnoj rezidenciji predsednika.
Predstavnik republikanaca i predsednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma, u pismu Beloj kući objavljenom danas, navodi da je adresa na kojoj su pronađeni dokumenti identična kao adresa Hantera Bajdena na njegovoj vozačkoj dozvoli do 2018. godine.
„Nadzorni odbor je zabrinut da je predsednik Bajden čuvao poverljive dokumente na istoj lokaciji na kojoj je boravio njegov sin dok je učestvovao u međunarodnim poslovima sa protivnicima SAD“, navodi se u pismu.
Zvaničnici Bele kuće nisu odmah bili dostupni za komentar.
Bajdenov pravni tim je juče priznao da je u njegovoj kući u Delaveru pronašao poverljive dokumente koji se odnose na vreme kada je Bajden bio potpredsednik u Obaminoj administraciji.
Poverljiva dokumenta pronađena su ranije i u njegovoj rezidenciji, kao i u Bajdenovoj kancelariji u Vašingtonu.
Ministarstvo pravde SAD je juče saopštilo da će imenovati specijalnog tužioca koji će nadgledati istragu o tzv. Bajdenovim dokumentima.
Pored ovog ispitivanja, republikanci planiraju da pokrenu ispitivanje ranijih poslovnih kontakata Hantera Bajdena u Ukrajini.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
SVET
Poverljiva dokumenta pronađena i u Bajdenovoj kući u Delaveru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala