- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poverljiva dokumenta pronađena i u Bajdenovoj kući u Delaveru

© AP Photo / Andrew HarnikDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
U porodičnoj kući američkog predsednika Džozefa Bajdena pronađeno je još poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.
Dokumenta su pronašli Bajdenovi advokati u garaži njegove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver.
Kako je saopštio savetnik američkog predsednika Ričard Sauber, jedan poverljivi dokument pronađen je u prostoriji pored garaže.
On je dodao da su Bajdenovi advokati odmah o tome obavestili Ministarstvo pravde.
Ubrzo potom i sam Bajden je novinarima saopštio da su poverljiva dokumenta pronađena u ormarićima, ličnoj biblioteci i garaži njegove kuće u Delaveru.
Novinare je interesovalo kako je moguće da su se dokumenta našla u garaži.
„Poverljiva dokumenta pored vaše korvete?“, začuđeno je upitao novinar, na šta je Bajden odgovorio da je garaža zaključana.
„Uzgred budi rečeno, i moja korveta je pod ključem u garaži. Tako da nije kao da su nasred ulice“, kazao je Bajden, preneo je Ej-Bi-Si njuz.
Podsetimo, početkom nedelje američki mediji su objavili da su advokati otkrili oko 10 poverljivih dokumenata u „Pen Bajden centru“, delu Univerziteta u Pensilvaniji, koji je Bajden koristio kao svoju kancelariju od 2017. do 2020. godine.
Bajden se zbog ovog slučaja suočava sa kritikama republikanaca nakon što je Ministarstvo pravde SAD prošle godine pokrenulo istragu o postupanju bivšeg predsednika Donalda Trampa sa poverljivim dokumentima otkrivenim na njegovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.
Pismo predsedavajućeg Nadzornog odbora Predstavničkog doma Predstavničkog doma Džejmsa Komera - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SVET
Bajden na udaru Nadzornog odbora Predstavničkog doma Kongresa zbog tajnih dokumenata
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SVET
Bajden se oglasio o poverljivim dokumentima nađenim u njegovoj kancelariji nedaleko od Bele kuće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala