- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban: Amerika profitira od sukoba u Ukrajini, najveći gubitnik – Evropa

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Premijer Mađarske Viktor Orban smatra da od sukoba u Ukrajini definitivno imaju koristi Sjedinjene Američke Države, dok su u ekonomskom smislu Evropljani glavne žrtve.

„Oni koji su pretrpeli štetu od pogrešne sankcione politike i rata su Evropljani. U ratu je definitivno na dobitku Amerika, dok Evropa gubi. Što se tiče Rusije, još uvek je diskutabilno pitanje da li oni sada dobijaju ili gube, ali ako govorimo o novcu – ne gube toliko. Generalno, u ekonomskom smislu sa sigurnošću se može reći da je jedini ili bolje rečeno najveći gubitnik u čitavom ovom sukobu – Evropa“, rekao je Orban za radio „Košut“.

EU nema hrabrosti da prizna da je sankciona politika – pogrešna

Orban smatra da će zemlje Evropske unije nastaviti da uvode ograničenja protiv Moskve, jer nemaju hrabrosti da priznaju da je politika uvođenja sankcija pogrešna.

„Mislim da će se zbog nedostatka hrabrosti i snage u narednom periodu nastaviti ta nesreća Brisela kada se uvode sankcije koje, kako se ispostavilo, ne funkcionišu“, ocenio je Orban.

Po njegovim rečima, mađarska strana sa nestrpljenjem iščekuje kada će u Evropi shvatiti da su se „zeznuli“ i odlučiti da stanu.
Orban je istakao da Budimpešta ima hrabrosti da prizna neuspeh politike sankcija, ali da nema mogućnost da utiče na glavne članice EU i na samu organizaciju. On smatra da bi ukidanje ograničavajućih mera dovelo do stabilizacije ekonomske situacije u Evropi.
Ranije je Orban izjavio da Evropa gubi tako što odustaje od ruskih energenata u korist američkih, pošto je prinuđena da ih plaća pet do deset puta više.
Rusija EU - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
SVET
Mađarsko upozorenje: Evropski lideri i komesari svakom novom kaznom za Rusiju sve bliži provaliji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala