- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milan naleteo na „srpski zid“

© Marco AlpozziVanja Milinković-Savić
Vanja Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Torino slavi Srbina! Vanja Milinković-Savić direktan je krivac što su njegovi „bikovi“ šokirali Milan na San Siru u osmini finala Kupa Italije. Div među stativama (visok 202 cm) bio je nepremostiva prepreka za roso-nere, a Torino je tokom produžetaka preko Mišela Adopa stigao do jedinog gola, vrednog plasmana u četvrtfinale.
„Srpski zid“ odoleo je „teškoj artiljeriji“ koju je, kako je vreme u Milanu odmicalo, uvodio Stefano Pioli.
Milan je u meč osmine finale Kupa Italije ušao s kombinovanim sastavom, ali kako to nije dalo rezultat, iskusni stručnjak bio je primoran da u igru uvede najveće zvezde.
Tako je Rafael Leao zamenio Salemakersa u 67. minutu, da bi svega deset minuta kasnije na terenu bili i Olivije Žiru i Teo Ernandez, ali to nije uticalo da rezultat na semaforu bude promenjen.
Milan je čak 34 puta šutirao ka golu Torina, od čega je osam udaraca išlo u okvir, ali je Vanja Milinković-Savić bio nepremostiva prepreka na putu lopti ka mreži.
Torino se susreo i sa isključenjem fudbalera, nakon što je defanzivac iz Obale Slonovače Kofi Điđi zbog dva žuta karton isključen u 70. minutu.
Ni to nije pomoglo Milanu da stigne do gola koji bi ga odveo među osam najboljih – a zasluge za to idu direktno na adresu srpskog reprezentativnog golmana Vanje Milinković-Savića.
Razbranio se Vanja, baš kao što je to činio na Mundijalu u Kataru, gde je uz Strahinju Pavlovića bio jedina svetla tačka anemičnih Piksijevih Orlova koji su razočarali i završili kao poslednji u Grupi G, iza Brazila, Švajcarske i Kameruna.
Milinković-Savić je pokazao zbog čega selektor Dragan Stojković i hrvatski stručnjak na klupi Torina Ivan Jurić imaju ogromno poverenje u njega.
Skidao je zicere Milanovim fudbalerima i pretvorio se u njihovu noćnu moru. Kako nije bilo golova posle regularnih 90 minuta, ušlo se u produžetke, gde je Mišel Adopo u 114. minutu uspeo da šokira domaćina, matirajući Tatarušanua.
Vanja je do kraja susreta ostao na visini zadatka i Torino, za koji je svih 120 minuta odigrao srpski reprezentativac Saša Lukić, našao se u četvrtfinalu Kupa Srbije.
Nemanja Radonjić je maestralnu partiju klupskog i reprezentativnog saigrača Vanje Milinković-Savića ispratio sa klupe za rezervne fudbalere na San Siru.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Nova epizoda slučaja „Sergej“ – vreme i novac ne idu „pod ruku“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Piksi objavio spisak za Amerikance – nema igrača Zvezde i Partizana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala