- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski ambasador: Kijev povukao deo trupa ka Belorusiji

© UPSI MO RFUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Kijev je povukao deo svojih trupa na sever zemlje prema beloruskoj granici, izjavio je ukrajinski ambasador u Londonu Vadim Pristajko za britansku televiziju „Skaj njuz“.

„Moramo da držimo trupe na severu Ukrajine, moramo ih povući od linije fronta kako bismo bili sigurni da oni neće doći i da neće pokušati da preseku liniju koja nam omogućava da budemo povezani sa Zapadom“, izjavio je ukrajinski diplomata, odgovarajući na pitanje voditelja o mogućoj zajedničkoj ofanzivi Rusije i Belorusije.

Pristajko je dodao da su Ukrajini od zapadnih saveznika potrebne hiljade tenkova, te da bi Kijev želeo da dobije tenkove „čelendžer“, „abrams“ i „leopard“.
Ranije je Državni granični komitet Belorusije saopštio da ukrajinska vojska nastavlja da minira pogranična područja. Kako je juče izjavio šef vojne administracije regiona Vitalij Kovalj, u Rovenjskoj oblasti podižu utvrđenja za odbranu.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova isticala je da raspoređivanje zajedničke regionalne grupacije snaga Rusije i Belorusije odgovor na jačanje snaga NATO-a u Poljskoj i baltičkim zemljama.
Mapa Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki pukovnik: Poljska sanja da povrati staru slavu - zapadnu Ukrajinu i Minsk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala