- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki pukovnik: Poljska sanja da povrati staru slavu - zapadnu Ukrajinu i Minsk

© Foto : PixabayMapa Poljske
Mapa Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Pratite nas
Poljska bi želela da vrati nekadašnje istočne teritorije, koje sada čine Zapadnu Ukrajinu i Minsk, suprotno stavu NATO-a, rekao je američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, koji je bio savetnik ministra odbrane za vreme prethodnog predsednika SAD Donalda Trampa.
"Poljaci sebe smatraju velikim narodom koji je bio lišen moći. Bili su veliki pre četiri veka, bili su moćna evropska sila, najveća država u Evropi sa najmoćnijom vojskom. Oni bi želeli da ponovo budu takvi. A ako pažljivo slušate Poljake i gledate njihovu televiziju, vidite da oni pričaju o proširenju Poljske, povratku kontrole nad teritorijama koje su nekada posedovali. Ciljevi NATO-a se možda neće poklapati sa takvim planovima. Mislim da većina članica NATO-a neće ostati po strani i podržati ih, neće im reći: samo napred, podržimo aneksiju Zapadne Ukrajine, a Minsk je i bio deo poljsko-litvanske države“, rekao je on u intervjuu jutjub kanalu Judjing Freedom.
Ranije je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izjavio da Poljska, po svemu sudeći, već kreće u zauzimanje teritorije u zapadnoj Ukrajini.
Mapa Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Patrušev: Poljska već kreće da uzima deo Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala