- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je došao kao šampion, ali se već oprostio od trofeja: „Nisam zadovoljan“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, nije najbolje ušao u novu sezonu koju je startovao porazima na Junajted kupu što ga čini nezadovoljnim pred početak Australijan opena. Španac će na prvom Grend slemu u godini nastupati kao prvi nosilac, ali izgleda da mu fali samopouzdanja.
Odustajanjem Karlosa Alakrasa, prvog reketa sveta, od učešća na Australijan openu mesto prvog nosioca pripalo je Rafaelu Nadalu koji je trenutno drugi teniser na ATP listi.
Prošlogodišnji šampion u Melburn nije stigao previše raspoložen jer iako smatra da je u formi nije zadovoljan kako je tekla priprema za prvi Grend slem u sezoni.
„U poslednjih nekoliko meseci nisam mnogo igrao, a na početku sezone sam izgubio dva meča na Junajted kupu u Sidneju. Iskreno, nisam zadovoljan pripremama. Ako želim dobar rezultat u Melburnu, moraću da dobijam mečeve, Dosta treniram, mislim da sam u dobroj formi“, rekao je Nadal.
U Sidneju je izgubio od Kameruna Norija i Aleksa de Minora, ali kako ističe pravu formu će da pokaže u zvaničnim mečevima.
„Dobru formu moram da pokažem na zvanični mečevima. Imam još nekoliko dana do prvog duela. Veoma sam srećan što sam se vratio u Melburn, pošto je prošla godina bila nezaboravna“, istakao je Nadal osvrnuvši se na titulu sa prošlogodišnjeg Australijan opena.
Nadal će ove godine imati teži zadatak jer je u Australiji Novak Đoković koji je glavni favorit za osvajanje trofeja, što bi bio i prošle godine da mu je dopušteno da igra.
Španski as izgubio je šest od poslednjih sedam mečeva, a posle osvajanja Rolan Garosa nikako ne može da pronađe kompas. Žalio se Nadal na povrede, ali istina je da je igrao loše i kada ih nije bilo pa je tako jasno da je posle osvajanja 22. Grend slem trofeja u padu, a Australija će biti prilika da dokaže da još nije kraj.
Žreb za Australijan open biće održan u četvrtak u 5 časova ujutru, a ono što je već sada poznato je da Novak i Rafa neće moći da se sastanu pre polufinala.
Prvi Grend slem u sezoni održava se od 16. do 29. januara.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Amerikanac komentarisao Đokovića i Kirjosa – odmah je dobio žustar odgovor
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Đoković je okupio ozbiljnu ekipu – u borbi mu se pridružilo sedam jakih imena
Novak Đoković avion Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
„Samo sam želeo da se vratim kući“ – Đoković o drami koju je preživeo u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala